grochu21 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam,od soboty nie mogę działać na większości aplikacji, podczas ich uruchamiania wywala komunikaty o odmowie dostępu. Problem spowodowany jest frameworkiem. Próba jego ponownego zainstalowania kończy się niepowodzeniem, kolejnym błędem. Podsyłam logi:OTL: http://www.wklejto.pl/171898Extras: http://www.wklejto.pl/171899OS to WinXP z SP3 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Proszę wrócić do zasad działu (KLIK). - Log z OTL źle zrobiony. Opcje Pliki zmodyfikowane / utworzone w przeciągu ustawiłeś na Wszystkie, a ma być Młodsze niż. Log kuriozalnie wielki i obcięty. Do wglądu poprawna konfiguracja: OTL - Obowiązkowe są także raporty z FRST i GMER. Zrób wszystkie logi jak należy. Logi proszę w załącznikach forum a nie na kiepskim wklejto. . Odnośnik do komentarza
grochu21 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Gmer się wysypał na początku, wywaliło błąd podczas tworzenia jakiegoś podklucza. Jednak program się uruchomił. Wszystkie opcje, oprócz Modułów, Procesów, Bibliotek, Usług i Rejestrów są zablokowane. Ostatecznie modyfikacji nie wykrył. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja tu infekcji nie widzę, ale: Gmer się wysypał na początku, wywaliło błąd podczas tworzenia jakiegoś podklucza. Jednak program się uruchomił. Wszystkie opcje, oprócz Modułów, Procesów, Bibliotek, Usług i Rejestrów są zablokowane. Ostatecznie modyfikacji nie wykrył. Na wszelki wypadek sprawdź co powie Kaspersky TDSSKiller. Jeśli coś wykryje, ustaw Skip i podaj log utworzony na C:\. Jeśli nic nie wykryje, log zbędny. od soboty nie mogę działać na większości aplikacji, podczas ich uruchamiania wywala komunikaty o odmowie dostępu. Problem spowodowany jest frameworkiem. Próba jego ponownego zainstalowania kończy się niepowodzeniem, kolejnym błędem. Application errors: ================== Error: (08/27/2013 10:30:36 AM) (Source: .NET Runtime) (User: ) Description: .NET Runtime version : 2.0.50727.3649 - Application ErrorApplication has generated an exception that could not be handled. Process ID=0x294 (660), Thread ID=0x298 (664). Click OK to terminate the application. Click CANCEL to debug the application. Error: (08/27/2013 10:09:54 AM) (Source: Windows Update Agent) (User: ) Description: Instalacja nie powiodła się: system Windows nie mógł zainstalować następującej aktualizacji, ponieważ wystąpił błąd 0x80070005: Aktualizacja programu .NET Framework 3.5 z dodatkiem Service Pack 1 dla rozszerzenia .NET Framework Assistant 1.0 x86 (KB963707). 1. Po pierwsze: problemy może tworzyć ESET Smart Security. Całkowicie wyłącz wszystkie osłony + restart i sprawdź jak to wygląda. I tak najlepszy test to całkowita deinstalacja. 2. Widzę, że pojawia się tu odnośnik do .NET Framework Assistant 1.0 x86. To nie jest potrzebne i spokojnie można wywalić (KB963707). ----> Otwórz Notatnik i wklej w nim: FF HKLM\...\Firefox\Extensions: [{20a82645-c095-46ed-80e3-08825760534b}] c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\DotNetAssistantExtension\ Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw. ----> Uruchom Firefox, w pasku adresów wklep about:config, wyszukaj preferencję general.useragent.extra.microsoftdotnet i z prawokliku zresetuj. . Odnośnik do komentarza
grochu21 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Kaspersky nie działa, wywala błąd: Cant install extended monitor driver. Próba instalacji frameworka kończy się komunikatem: Unable to execute the embedded application to complete the installation. Natomiast zauważyłem, że stworzyły mi się dziwne foldery kont użytkowników. Oprócz Administratora, Właściciela i All users mam dodatkowo Administrator.SKLEP1.000 oraz 001 Działam obecnie przy wyłączonej ochronie i zaporze. Próbowałem WUD ściągnąć, wywala kolejny błąd przy instalacji: Error opening file for writing: ścieżka Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Może spróbuj jednak zacząć od wywalenia ESET Smart Security, by go całkowicie wykluczyć jako przyczynę problemów. Jeśli normalna deinstalacja nie będzie możliwa, wejdź w Tryb awaryjny i zastosuj ESET Uninstaller. Natomiast zauważyłem, że stworzyły mi się dziwne foldery kont użytkowników. Oprócz Administratora, Właściciela i All users mam dodatkowo Administrator.SKLEP1.000 oraz 001 Efekt jest charakterystyczny dla utraty dostępu do konta. System tworzy więc repliki o antykolizyjnych nazwach (doklejając nazwę komputera i liczby). . Odnośnik do komentarza
grochu21 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Wszystko okazuje się błędem Eseta. Dzwoniłem do ich supportu, mają przejrzeć logi z sysinspectora. Napiszę później jakie wyniki.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi