kubiks Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 witam po uruchomieniu blueconect i zalaczeniu przegladarki, wiesza sie. nic nie mozna zrobic. na poczatku wylaczyc sie dalo guzikiem szybkiego zamkiecia systemu. wowczas pojawial sie komunikat: nie mozna zainicjowac taskmgr.dll. uzylem combofixa (juz wiem ze nie potrzebnie), dzieki czemu uzyskalem spokoj na jeden dzien dzis problem powrocil z tym ze juz wogole nic nie moglem zrobic poza restartem znow uzylem combofixa (zeby moc skorzytac z netu) mam nadzieje ze mi pomozecie a oto logi: OTL.Txt Extras.Txt ComboFix.txt ComboFix2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Temat przenoszę do działu Windows. Nie wygląda to na problem infekcji. W OTL brak takich oznak. Zaś ComboFix nie posiada adnotacji o usuwaniu obiektów szkodliwych. po uruchomieniu blueconect i zalaczeniu przegladarki, wiesza sie. nic nie mozna zrobic. na poczatku wylaczyc sie dalo guzikiem szybkiego zamkiecia systemu. wowczas pojawial sie komunikat: nie mozna zainicjowac taskmgr.dll. Podejrzenia budzi COMODO Internet Security. Odinstaluj go na próbę i sprawdź co się stanie. To i tak stara wersja sprzed 2 lat. . Odnośnik do komentarza
kubiks Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 odinstalowanie comodo nic nie dało. po odinstalowaniu i restarcie próba włączenia programu bluconecta spowodowała użycie procesora przez svchost.exe w 100% i całkowite zamulenie laptopa. po restarcie i uruchomieniu internetu przez połączenie sieciowe>telefoniczne - bluconnect uruchomił się bez zakłóceń. uruchomienie firefoxa spowodowało użycie procesora w 99% przy każdym ładowaniu strony. w tym czasie nie mogę uruchomić żadnych plików np. pasjans. strasznie zamula Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Przetestuj czy to jednak nie jest Avast (ingeruje w sieć i przeglądarki). Odnośnik do komentarza
kubiks Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 może to głupie. ale jak przetestować avast? jeżeli chodziło o wyłączenie oslon to nie przyniosło to żadnego skutku. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Miałam na myśli po prostu jego deinstalację. Deinstalacja gwarantuje zniesienie wszystkich aktywności antywirusa. Wyłączanie ręczne byłoby zbyt skomplikowane. Opcje w interfejsie to nie to o co chodzi w teście. Odnośnik do komentarza
kubiks Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 odinstalowałem. proces svchost.exe 99% procesora już mu przeszło. trwało to około 3 minut. teraz wszystko działa ok. tylko ze w tym momencie nie mam żadnych zabezpieczeń antywirusowych. czy coś polecicie, dodam ze laptop jest dosyć stary procesor celeron m 1.6 gHz 896 mb RAM? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi