lonialomax Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Na wstępie nadmienię, że do PC mam dostęp korespondencyjny- komputer syna. Będąc u niego z wizytą wykonałem logi, bo po odinstalowaniu dziwnych dodatków przeglądarki dalej na wielu stronach wyświetlają monit o braku certyfikatów i reakcja PC jest jakby spowolniona. Miałem problem z zainstalowaniem aktualizacji Javy. Dodaję wspomniane logi: OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 "Avast usunął wirusy - skanowanie przy uruchomieniu." = nie ma z tego raportu, nie wiadomo co było usuwane i czy to w ogóle miało jakieś znaczenie. Póki xco, nie notuję czynnej infekcji, tylko drobne odpadki adware. Ale w pierwszej kolejności: dalej na wielu stronach wyświetlają monit o braku certyfikatów i reakcja PC jest jakby spowolniona. Miałem problem z zainstalowaniem aktualizacji Javy. Przede wszystkim, czas komputera jest niepoprawny, 11 lat do tyłu: OTL logfile created on: 2002-08-18 19:49:00 - Run 1 To jest podstawowy powód błędu wygasłych certyfikatów. Skoryguj czas komputera i zrób nowe raporty z OTL. Sprecyzuj też o co chodzi z Java, co widzisz. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi