wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Jak w temacie. Zmieniono mi kompa służbowego. Na starym mam MS VISIO 2002 Pro do modyfikacji programu i konfiguracji sterownika ALERTON (klimatyzacja). Niestety komputermani nie potrafią znaleźć nośnika (były trzy licencje) ale obiecali zakupić nowy pod warunkiem wydobycia tego klucza. Jak go wydobyć (znaleźć) z kompa z zainstalowanym programem? System XP SP3. Próbowałem na swoim kompie znaleźć miejsce, gdzie zapisany jest klucz np do MS Office 2007. Znam ten klucz. Ale ani w rejestrze ani metodą wyszukaj text przy pomocy TC (na c:) nie znalazłem takiego wpisu (poza plikiem konfiguracyjnym TC - sekcja Search). Everest Ultimate 5.50 wyświetla licencje zainstalowanych programów - również tego szukanego. Więc gdzieś to jest. Możliwe, że zapis jest w konkretnym formacie. Tylko w jakim? Pierwotny problem dotyczy kompa do którego nie mam w tej chwili dostępu. Ściągnąłem Everesta Ultimate oraz Corporate i spróbuję w poniedziałek. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Spróbuj użyć Winkeyfinder Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 OK. Możliwe, że Everest Trial to odczyta. Ale bardziej interesuje mnie to: Możliwe, że zapis jest w konkretnym formacie. Tylko w jakim? oraz gdzie? Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Jest jeszcze LicenseCrawler, powinien wydobyć klucz i podać jego lokalizację w rejestrze. Ale najlepszym do tego celu jest komercyjna aplikacja Advanced Office Password Recovery. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 oraz gdzie? krótka lektura do poczytania KLIK Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 podać jego lokalizację w rejestrze. I o to mi chodzi. Gdzie standardowo (w jakich typach kluczy) są te informacje oraz ewentualnie w jakim formacie. Nie chodzi mi o jakieś działania nielegalne. Mam programy licencjonowane (sporo) i chciałbym znać taką lokalizację. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Nie chodzi mi o jakieś działania nielegalne. Mam programy licencjonowane (sporo) i chciałbym znać taką lokalizację. Dałem ci lekture. Klucz jest zapisany tu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\12.0\ Registration ale go nie odczytasz bez uzycia odpowiedniego programu Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Taki klucz nawet nie występuje w rejestrze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 A taki klucz masz? HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\Numerki\InstallProperties Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Tak mam (dużo). W jaki sposób zidentyfikować konkretny produkt? Np "E842BF96D096F434497A42D8F5E1DC07" - to jest AMD OverDrive. Wiem jak wejdę do klucza. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Numerki sam musisz wytypować, które należą do Office. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dla systemów 64-bitowych serial MS Office 2007 są przechowywane w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\12.0 Gdzieś tam mają być wartości REG_SZ DigitalProductID oraz ProductID stanowiące nr. seryjne produktu. Nie powiem dokładnie gdzie, bo mam Vistę x86 (32-bit.), a dla mnie jest to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\12.0\Registration\{91120000-0030-0000-0000000FF1CE} W rejestrze przydatna jest szukajka wyczulona na wartości typu ProductID, Serial, ProductKey itd. http://www.mydigitallife.info/2007/01/12/how-to-reset-or-change-microsoft-office-2007-product-license-key-or-volume-license-key-vlk/ //EDIT Do wyciągania kluczy produktu: http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za cenne informacje. Everest bardzo ładnie odczytał wszystkie licencje. Temat można potraktować kluczykiem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi