ryuzaki12 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam, mam laptopa dell z windowsem 7 i wirusa ukash który w dodatku nie pozwala mi wejsc nawet w tryb awaryjny. z tego co sie dowiedziałem powinienem na początek zrobić to całe OTLPE wiec stosujac sie do tych wskazówek: https://www.fixitpc.pl/topic/4414-diagnostyka-infekcji-na-niestartujacych-windows/?do=findComment&comment=32546 chciałem zbotoowac z USB jednak podczas ładowania windows XP (reatogo?) wyskakuje mi BLUESCREEN z kodem 0x0000007B Na jakims forum wyczytałem taka rade: If you are trying to install the Windows XP from scratch on the laptop, please BE SURE that you put the Hard Drive on "Compatibility" mode in BIOS, which was defaulted to "AHCI" (Compatibility is also known as IDE). Otherwise, you will experience the "blue screen" issue. To change that setting, you need to do the following: 1. Press F2 when booting up the computer 2. Select 'Config', then 'Serial ATA (SATA)' 3. Change controller option to 'Compatibility' / 'IDE' Czy to bezpieczne i czy nie strace zadnych danych? pozdrawiam i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 OTLPE to stara płyta, zrób log z FRST ( F8 przed startem systemu > Napraw komputer > Wiersz polecenia ) . Odnośnik do komentarza
ryuzaki12 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 ok probuje przez FRST ale kiedy wchodze w wiersz polecen i chce notatnikiem sprawdzic jaka literke przypisało pendriveowi to go nie wykrywa w ogole... wiecie czemu? edit: juz wykrywa, musiałem confać te ustawienia ktore poradzili na tym angielskim forum ..ciekawe oto i log: http://wklej.to/OFyPK co poradzicie? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) 1. Otwórz Notatnik i wklej: HKU\Michal\...\Run: [AdobeBridge] - [x] HKU\Michal\...\Run: [qcgce2mrvjq91kk1e7pnbb19m52fx] - C:\Users\Michal\AppData\Local\Temp\xppyxdsivnovrsnmo.exe [52736 2013-08-14] (Valve Corporation) <===== ATTENTION HKU\Michal\...\CurrentVersion\Windows: [Load] C:\Users\Michal\AppData\Local\Temp\{55702~1.EXE <===== ATTENTION HKU\Michal\...\Command Processor: "C:\Users\Michal\AppData\Local\Temp\xppyxdsivnovrsnmo.exe" <===== ATTENTION! HKU\UpdatusUser.Wnuk-Komputer\...\Run: [AdobeBridge] - [x] HKU\UpdatusUser.Wnuk-Komputer\...\RunOnce: [CTPostBootSequencer] - "C:\Users\Michal\AppData\Local\Temp\CTPBSeq.exe" /reglaunch /self_destruct [x] HKU\UpdatusUser.Wnuk-Komputer\...\CurrentVersion\Windows: [Load] C:\Users\UpdatusUser.Wnuk-Komputer\AppData\Local\Temp\{55702~1.EXE <===== ATTENTION S2 Hamachi2Svc; "C:\Program Files (x86)\LogMeIn Hamachi\hamachi-2.exe" -s [x] C:\Users\Michal\AppData\Local\Temp\xppyxdsivnovrsnmo.exe C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\rundll32.exe Zapisz jako fixlist.txt. Umieść ten plik obok FRST. Uruchom FRST i użyj opcji Fix. Powstanie log Fixlog.txt, podaj go tutaj. 2. Loguj się do Windows i rób logi z OTL, FRST i GMER - przed nim to: KLIK. Edytowane 20 Września 2013 przez picasso 20.09.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi