BroncoBill Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam serdecznie. Posiadam dysk zewnętrzny WD 2TB i nagle zniknęło mi ok 500 GB danych... Filmy, zdjęcia itp. Sprawa o tyle dziwna, że dane te są widoczne przy podłączeniu dysku pod TV, Play Station czy też odtwarzacz Blue Ray z czytnikiem danych. Niestety nie widać tych danych (folderów) przy podłączeniu dysku do komputerów - próbowałem na kilku z różnymi systemami od XP po Windows 8. Dysk przeskanowany antywirusem Nod32 wykrył i usunął kilka rzeczy ale nic groźnego - tak myślę (w razie czego wklejam dziennik skanowania). Dzięki tematowi -https://www.fixitpc.pl/topic/16690-nie-widac-plikow-na-dysku-zewnetrznym/ udało mi się znaleźć te dane poprzez odznaczenie opcji Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego jednakże w dalszym ciągu widnieją one jako ukryte... W jaki sposób mogę przywrócić normalną widoczność tych plików? Z góry dziekuję za za pomoc Dołączam logi z OTL oraz USBFix - Listing plus log z programu Defogger (Alcohol120%) Extras.Txt nod32.txt OTL.Txt UsbFix Listing 1 BRONSON-TOSH.txt defogger_disable.txt Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zaznacz folder, który jest ukryty, kliknij PPM we właściwości i tam na dole odznacz ukryty, chociaż i tak jest tam pewnie jakaś infekcja, która będzie trzeba usunąć. Odnośnik do komentarza
BroncoBill Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Próbowałem... nie można tego odznaczyć... w tym właśnie problem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 W raporcie OTL nie notuję oznak infekcji. Na urządzeniu za to jest folder infekcji I:\hYDguxl. A z ukrytych danych należy zdjąć atrybuty HS. Tego nie da się zrobić z poziomu Właściwości folderów, atrybut S nie jest w taki sposób dostępny. Akcja: 1. Pobierz FRST. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CMD: attrib /d /s -s -h I:\* CMD: rd /s /q I:\hYDguxl CMD: rd /s /q I:\$RECYCLE.BIN CMD: rd /s /q I:\RECYCLER Reg: reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}" /f Reg: reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser" /v {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} /f Reg: reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks" /v {0EBBBE48-BAD4-4B4C-8E5A-516ABECAE064} /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Browser Helper Objects\{B164E929-A1B6-4A06-B104-2CD0E90A88FF}" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Browser Helper Objects\{B164E929-A1B6-4A06-B104-2CD0E90A88FF}" /f C:\Windows\SysWow64\e2b62826.dll Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Zrób logi: FRST + USBFix z opcji Listing. Dołącz plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi