bogola Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Przeczytałem cały temat "Problemy z sidebarem / gadżetami" 2. Scenariusz: Gadżet zegara jest wyświetlany w formie czarnego kwadratu. Inne gadżety występują w postaci białych / czarnych martwych pól. Buttony zarządzania konfiguracjami gadżetów nie reagują, tym działającym jest krzyżyk zamykający gadżet. Objawy wskazują na wyrejestrowane pliki skryptowe / MSXML.Otwórz linię poleceń CMD przez Uruchom jako Administrator i wpisz następujące polecenia rejestracyjne: C:\Windows\system32>regsvr32 jscript.dll C:\Windows\system32>regsvr32 scrrun.dll C:\Windows\system32>regsvr32 msxml3.dll robiłem tak kilka razy i nic to nie pomaga, może ktoś też miał taki przypadek? Vsta Home Premium SP2 32-bit Prosiłbym o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 A czy jest zainstalowany jakiś program zabezpieczający? Może być jeszcze taka wariacja: https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/1499-pusty-gadzet-kalendarza/ Jak widać, program zabezpieczający wpływa na rekonfigurację vbscript.dll, jscript.dll i msxml3.dll Odnośnik do komentarza
bogola Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Tak mam zainstalowany AVG Internet Security 9. Co ewentualnie mam zrobić? Wszystkie klucze rejestrów sprawdzałem i jest tak samo (domyślna i wpisy takie same) w każdym z tych kluczy pod spodem jest jeszcze jeden klucz (wszędzie taki sam) ThreadingModel REG_SZ both Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Masz zainstalowanego Internet Explorera 9 Beta? Odnośnik do komentarza
bogola Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Masz zainstalowanego Internet Explorera 9 Beta? Mam zainstalowany Internet Explorer 8, jest skonfigurowany lecz z niego nie korzystam. Domyślna przeglądarka to - Opera Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Sprawdź, czy w AVG są jakieś ustawienia typu "blokuj skrypty IE"? Jeśli tak, to mają być odblokowane. Możesz po prostu na próbę wywalić z komputera AVG (patrz TU). Odnośnik do komentarza
bogola Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Sprawdź, czy w AVG są jakieś ustawienia typu "blokuj skrypty IE"? Jeśli tak, to mają być odblokowane. Możesz po prostu na próbę wywalić z komputera AVG (patrz TU). Z tego co się orientuję to AVG nie ma nic takiego jak "blokuj skrypty IE" ale w AVG 2011 jest możliwość wyłączenia całego antywirusa zrobiłem to, dodatkowo wyłączyłem na stałle zaporę - używam windowsowskie oczywiście wyłączone były też, ochrona rezydętna, ochrona sieci, anti-spyware, anti-rootkit anti-spam i identity Protection. Restart laptopa i to samo - nie wiem co zrobić chyba mam za mało wiedzy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) bogola Z tego co się orientuję to AVG nie ma nic takiego jak "blokuj skrypty IE" Wygląda na to, że nie ma, bo widzisz domyślne klucze w rejestrze: Wszystkie klucze rejestrów sprawdzałem i jest tak samo (domyślna i wpisy takie same) w każdym z tych kluczy 1. Zaprezentuj raporty z OTL, by było wiadomo co startuje z tym systemem / co jest zainstalowane / jakie błędy są w Dzienniku. 2. Zaprezentuj spis plików skryptowych. W SystemLook wklej poniższy tekst i uruchom szukanie. Wynikowy raport przeklej do posta. :filefind jscript.dll msxml3.dll scrrun.dll vbscript.dll 3. Sprawdź czy problem z paskiem występuje na czystym rozruchu: KLIK. 4. Sprawdź czy problem występuje po całkowitej deinstalacji AVG. . Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi