lonialomax Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Witam. Po animacji startowej nastepuje ciemny ekran z kursorem potem długi ekran -Zapraszamy- nastepnie pulpit z kółkiem kursora. Czasem zamiast ekranu -Zapraszamy- pojawia się ekran -Inny Użytkownik-, w który po kliknięciu należy wpisać nazwę użytkownika i hasło. Konta mam dwa - ja jako administrator i Gość- wyłoczone. Plik etl: http://speedy.sh/tdzfD/boot-1.rar Odnośnik do komentarza
skamil29 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Wstaw logi z OTL i GMER, rozszerzenie log z raportów zamien z log na txt i wtedy da sie wstawic w poscie. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Skanowałem dyski Kaspersky Rescue Disk i nie znalazł żadnej infekcji, ale wstawiam logi Gmer.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Nazwa...........|.start(ms)|koniec(ms)|..suma(ms)-------------------------------------------------Pre.Session.Init|.........0|......4395|......4395Session.Init....|......4395|.....11872|......7476Winlogon.Init...|.....11872|.....19265|......7393Explorer.Init...|.....19265|.....36659|.....17394Post.Boot.......|.....36659|.....59459|.....22800-------------------------------------------------System.gotowy.po:......................49,459.sek Wygląda na to, że system masz na nogach w niecałe 50 sekund, więc wydaje się być sprawny. Po zajrzeniu jednak do sekcji 'Generic Events' i dalej skupieniu się na 'Microsoft-Windows-Shell-Core' mamy dziurę między 53 a 105 sekundą, której ciężko szukać w 'sprawnych' systemach. Podejrzenia padają na TuneUpUtilitiesService64.exe, więc zacząłbym od odinstalowania 'TuneUp Utilities 2013' i sprawdzenia, czy to coś zmieni. m.g. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Faktycznie po odinstalowaniu Tune Up start systemu trwa krócej. Czy to oznacza, że mam zrezygnować z używania Tune Up? Do niedawna na 32 bitowym systemie nie miałem żadnych problemów, a w 64 bitowym coś się odrobinę krzaczy, chociażby z firefoxem. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Odnośnie TuneUp - ja nie korzystam, naprawdę ciężko jest mi polecić, lub odradzić. Aplikacje 64-bitowe różnią się od 32-bitowych i czasem produkty 32-bitowe niekoniecznie równie dobrze działają w wersjach 64-bit. Co do Firefox - przyczyna może być inna - być może któreś rozszerzenie nie działa poprawnie? m.g. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dziękuje za powięcenie uwagi. Szacunek za wiedzę. Pozwole sobie na dopisek, może komuś się przyda, otóż znalazłem w podglądzie zdarzeń systemu błąd związany ze sterownikiem grafiki "nvlddmkm". Odinstalowałem najnowsze stery NVIDI a zainstalowałem z Maja i nawet z Tune Up system startuje szybciej. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi