mortal Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Założyłem temat ponieważ mam problem skanowaniem na żądanie Malwarebytes AntiMalware i skanera on-line ESET. Programy te po jakimś czasie skanowania wieszają się. Ponowne ich uruchomienie nie daje rezultatu, po jakimś czasie znowu się wieszają. Ponadto Panda zniknęla całkowicie z zasobnika systemowego - po restarcie PC działa póki co normalnie. Nie mogę zamieścić logów z OTL, ponieważ program ten po jakimś czasie działania też się zawiesza. Jakie logi wobec tego mam zamieścić? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Pobierz i uruchom RKill - http://www.bleepingcomputer.com/download/rkillNarzędzie to jest bezpieczne i nie usuwa żadnych plików. Gdy skończy działanie nie restartuj komputera a bezpośrednio po nim uruchom MBAM i ewentualnie skaner on-line ESET.Zapuść OTL i Gmer ( teraz może uda się akcja z nimi).Zaprezuntuj w/w logi + logi skanerów ( jeśli coś wykryją) + log wytworzony przez RKill. Czekaj na moderatorów działu pomocy doraźnej. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Możesz podać bezpośredniego linka do downloadu? Odnośnik do komentarza
Naathim Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Wypróbuj tego: KLIK Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 W załączniku zamieszczam log z narzędzia rkill. Wszystko jak się wieszało tak się wiesza dalej. OTL staje na pliku JPG ( zdjęcie jest mojego autorstwa i od zawsze było w tej samej lokalizacji ). edycja: Po kilku minutach zwisu OTL ruszył dalej i po działaniu wygenerował logi które zamieściłem również w załączniku. Rkill.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Na przyszłość: jeśli OTL nie może ukończyć, rób skan FRST (ma nieco inny algorytm i często przechodzi tam gdzie OTL się wiesza). RKill nic ciekawego nie robił, zabił dwa procesy kamery. Ogólnie oznak infekcji brak. mam problem skanowaniem na żądanie Malwarebytes AntiMalware i skanera on-line ESET. Programy te po jakimś czasie skanowania wieszają się. Ponowne ich uruchomienie nie daje rezultatu, po jakimś czasie znowu się wieszają. Ponadto Panda zniknęla całkowicie z zasobnika systemowego - po restarcie PC działa póki co normalnie. - Czy zawieszenie następuje w tym samym miejscu (konkretna ścieżka dostępu)? - Czy bierzesz pod uwagę, że przeszkodą dla wykonania zadań przez te skanery mogą być inne aplikacje zabezpieczające? Jest tu bogaty arsenał: Panda, MBAM z rezydentem, Online Armor, Keyscrambler. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi