arturo91 Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam. Dzis rano postanowilem wytrzec klawiature w laptopie. Nanioslem troszke plynu na scierke i delikatnie wyczyscilem klawiature. Po kilku minutach przestaly dzialac niektore klawisze : X,C,V,M,<,>,Q a niektore '' maja'' nowe funkje np. po nacisnieciu ''k'' otwiera sie lista rozwijana "odswiez kopiuj wklej itd ". Ponadto nie dziala "alt" a co za tym idzie - polskie znaki tez ;c Dzialania jakie podjalem: restart systemu, odinstalowanie sterownikow i ponowne ich zainstalowanie - nic nie pomoglo W jaki sposob moge sprawdzic czy przypadkiem nie wlaczylem jakichs skrotow klawiaturowych ? Bo raczej watpie aby plyn ktorym czyscilem klawiature nie dostal sie do srodka i uszkodzil ją... Odnośnik do komentarza
suncez Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Uruchom jakąś livecd Linuksa lub jakąś naprawczą cd i zobacz jak tam działa klawiatura. Swego czasu też tylko wyczyściłem klawiaturę i przycisk CTRL zaczął żyć własnym życiem. Planowałem zakup nowej klawiatury, ale zanim znalazłem i zamówiłem właściwy model (diabeł tkwi w szczegółach), to klawisz się naprawił (trwało to wszystko blisko miesiąc). Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 1. Nigdy nie czyść komputera / laptopa jeśli jest uruchomiony! 2. Jeśli wystąpiły problemy z klawiaturą to sugerowałbym by ją z laptopa wybudować, (normalnie operacja trwająca 3min) 3. Po wyjęciu klawiatury wrzucić ją do letniej wody i moczyć z 15min, po czym opłukać pod letnią bieżącą wodą obstukać lekko na ręczniku i zostawić suszyć na przynajmniej 48h, w tym czasie można spokojnie używać klawiatury zewnętrznej na złączu USB. Jak podasz model laptopa to może znajdziemy jak wybudować tę klawiaturę. Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Problem rozwiązany. Pomoc znalazłem w serwisie komputerowym - wymiana klawiatury na nową 145 zł Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi