oczarek Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam. Zakupiłem laptopa używanego Dell XT. Od kilku dni mocuję się, aby ekran (podobno dotykowy) zaczął działać. Postawiłem system Win 7 który komunikuje mi, że dla tego urządzenia nie są dostępne pióra, ani ekran dotykowy. Ściąganie aktualizacji i plików sterowników ze strony producenta kończy się komunikatem podczas instalacji, że plik nie obsługuje tego systemu, ewentualnie "nie wykryto oprogramowania N-Trig" (który notabene nie chce się zainstalować). Czy ktoś miał już do czynienia z podobnym problemem ? Jestem otwarty na wszelkie sugestie lub próby pomocy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 ja tam się nie znam ale chyba po tym XT powinien być jakiś numerek? Może podaj link do tego modelu. Odnośnik do komentarza
oczarek Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Model Dell XT PP12S Znalazłem taką prezentację tego modelu: Dell XT Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 a ten system który instalujesz jest oryginalny? Skąd pobierałeś sterowniki? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Czy sterowniki próbowałeś instalować w trybie zgodności do innych systemów? Odnośnik do komentarza
oczarek Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak, system jest oryginalny. Próbowałem instalować pod każdym trybem zgodności. Za każdym razem rezultat taki sam. Sterowniki pobierałem ze strony Dell`a, starając się dobrać odpowiednie do systemu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi