Maker Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Miałem GDatę 2010 i nagle przestała skanować. Za radą helpdesku GData zaktualizowałem do wersji 2011, jednak problem ciągle występuje. Sprawdziłem komputer OTL'em, jednak log jest czysty. Mam Windows 7 64-bit. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Maker po prostu brak danych. Nie opisane na czym polega problem, co do znaczy "nie chce skanować", czym to się objawia (czy chodzi o osłonę czy o manual, czy całkowitą niemożność uruchomienia, czy są jakieś błędy). Raporty i tak się pokazuje, niezależnie od tego co się komu wydaje, bo nie chodzi tylko o to, by ocenić obecność infekcji, ale by mieć także obraz systemu (co się ładuje, jakie są błędy w Dzienniku zdarzeń, jakie aplikacje zainstalowane). Skoro sam sobie klasyfikujesz logi jako czyste, to co ten temat robi w tym dziale, przeznaczonym do leczenia z infekcji? EDIT: Temat przenoszę do innego działu. Odnośnik do komentarza
Maker Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Wybacz Picasso, nie widziałem w którym dziale z 2 to umieścić, sanse miałem 50/50 ale nie trafiłem. Problem opiszę szerzej: GData 2011 skanuje w 3 etapach: 1. Obszary systemowe 2. Wykrywanie rootkitów 3. skanowanie (plików na dysku) Program zatrzymuje się na dwójce, pokazuje plików przeskanowanych:1 . Zaraz podam świeze logi z OTL. Jeśli możesz, to przesuń ten temat do tej drugiej kategorii Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Program zatrzymuje się na dwójce, pokazuje plików przeskanowanych:1 . A na jakim pliku i czy zawsze zatrzymuje się na tym samym obiekcie? Odnośnik do komentarza
Maker Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Sczerze to nie zwracałem na to uwagi, teraz zatrzymał sie na C:/Windows/prefetch/ReadyBoot/ReadyBoot.etl Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 To sprawdź czy to następuje zawsze w tym samym miejscu, jeśli tak by było, to można dodać ścieżkę C:\Windows\Prefetch\ReadyBoot do wykluczeń ze skanowania. Odnośnik do komentarza
Maker Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Dodałem i na razie skanuje. dobrze się zapowiada, także juz się zaczynam cieszyć ale jeszcze za cześnie Edit: Wykrywanie rootkitów przeszło, czyli wszystko OK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi