bosco Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam, Od jakiegoś czasu męczy mnie problem regularnego zawieszania komputera, szczególnie podczas wykonywania prostych zadań typu przeglądanie internetu czy oglądanie filmu. Ekran zawiesza się, nie ma reakcji myszki ani klawiatury, a z głośników wydobywa się buczenie, najczęściej zdarza się to raz na godzinę. Jedyne co na myśl mi przychodzi to sterowniki do xonara ST, jako że z nimi miałem największy problem (win nie akceptował producenckich jak i niereferencyjnych driverów), skończyło się na zabawie z wyłączeniem sprawdzania certyfikatów, komp działał na tym ze 2 miesiące, aż do teraz, ostatni tydzień to właśnie wspomniane na wstępie zwiechy, nie za bardzo wiem jak ugryźć ten temat. Wstawiam logi z OTL http://wklej.org/id/1091541/ http://wklej.org/id/1091542/ Liczę na fachową pomoc w temacie System to Win 7 64 Ultimate. Dziękuję z góry za wsparcie Odnośnik do komentarza
bosco Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Stestowałem też kompa programem S&M S&M® 1.9.1+ Start: 23.07.2013 (Tuesday) 7:43 Stop: 23.07.2013 (Tuesday) 8:40 Processor # 0: Cache L1 passed Cache L2 passed Integer passed FPU passed Power Supply passed Processor # 1: Cache L1 passed Cache L2 passed Integer passed FPU passed Power Supply passed Processor # 2: Cache L1 passed Cache L2 passed Integer passed FPU passed Power Supply passed Processor # 3: Cache L1 passed Cache L2 passed Integer passed FPU passed Power Supply passed System Memory passed HDD 0: WDC WD1002FAEX-00Z3A0 954GB | interface passed | surface skipped | positioner skipped HDD avg. speed: -- avg. time: -- Test setting: CPU test time: Average, load 100% RAM test time: Average Dyski (HDD, SSD jako systemowy) też testowałem HDtune i wszystko ok. Temperatury pod obciążeniem też w porządku: Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 co robi w systemie ten archaiczny program? "Mozilla Firefox 6.0 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 6.0 (x86 pl) Jedyne co na myśl mi przychodzi to sterowniki do xonara ST, jako że z nimi miałem największy problem No trochę stare DRV:[b]64bit:[/b] - [2007-03-27 19:18:58 | 010,550,272 | ---- | M] (Sonix Co. Ltd.) [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\drivers\snpstd3.sy Ale nie mamy danych z dziennika bo [ Application Events ]OTL encountered an error while reading this event log. It may be corrupt. popatrz w dziennik zdarzeń - sekcja System, Aplikacje co tam jest ciekawego Odnośnik do komentarza
bosco Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dla pewności podopinałem wszystkie kable przy napędach, kartach, itp. Pokasowałem zbędne gry i programy, zmieniłem firewalla oraz program antywirusowy, zaktualizowałem kodeki, itp. Komp pracuje jak narazie ponad 6h bez problemu. Co do dziennika zdarzen to niestety nie chce się uruchomić, "Usługa dziennik zdarzeń jest niedostępna. Upewnij się, że ta usługa jest włączona." No to patrze w usługi i tam jest w trybie Automatyczny rozruch przy starcie systemu, tyle ze nie uruchomiona, przy ręcznym uruchomieniu pojawia się komunikat: "System windows nie może uruchomić usługi Dziennik zdarzeń systemu windows na komputerze Komputer Lokalny. Błąd 5: Odmowa dostępu." Oczywiście robiłem to z konta administratora, może ktoś coś podpowie jak to ogarnąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi