minio47 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 A moim drugim problemem są przeglądarki typu babiloon search czy da się to wszystko jakoś usunąć i żeby mój laptop dobrze funkcjonował ? ; ) W panelu programów są ale co usunę to dalej są i przy uruchomieniu windowsa wyświetla mi się automatycznie strona w przeglądarce techbrowsing.com i nie wiem jak to zwalczyć czasami nawet włąćza się podczas korzystania z przeglądarki. Tutaj dodaję pliki z OLT: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 1. Z panelu programów odinstaluj: OptimizerPro Updater i SProtector 1.46. 2. Uruchom OTL i w oknie Włąsne opcje skanowania/skrypt wklej: :OTL O2 - BHO: (no name) - {94EFD8D6-1E1E-5574-3D55-6FFDAF472FE5} - No CLSID value found. O2 - BHO: (no name) - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {3B81079D-2AC9-425f-A494-A1C7D93AFA3C} - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {98889811-442D-49dd-99D7-DC866BE87DBC} - No CLSID value found. O20 - AppInit_DLLs: (c:\progra~3\browse~1\261095~1.52\{c16c1~1\browse~1.dll) - c:\ProgramData\BrowserProtect\2.6.1095.52\{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}\BrowserProtect.dll () O20 - AppInit_DLLs: (c:\progra~2\gadget~1\sprote~1.dll) - c:\progra~2\gadget~1\sprote~1.dll () :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. 3. Pobierz AdwCleaner i wykonaj nim skan > przedstaw raport. Odnośnik do komentarza
minio47 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 To jest co mi wyskoczyło po zakończeniu OLT i ten skan z ADWCleaner A tego Optimalizera nie mogę usunąć bo mi wyskakuje błąd i chce szukać online problemu albo zamknąć program AdwCleanerR2.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Zamknij wszystkie przeglądarki koniecznie. Uruchom AdwCleaner i kliknij usuń. A tego Optimalizera nie mogę usunąć bo mi wyskakuje błąd i chce szukać online problemu albo zamknąć program Pokaż obrazek z tego błedu Odnośnik do komentarza
minio47 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 To z ADWcleaner i obrazek błędu AdwCleanerS2.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 I co dalej masz ten komunikat? przy uruchomieniu windowsa wyświetla mi się automatycznie strona w przeglądarce techbrowsing.com Odnośnik do komentarza
minio47 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 dalej mam tą przeglądarke od czasu do czasu się wyświetla Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 dalej mam tą przeglądarke od czasu do czasu się wyświetla wyświetla ci sie strona a nie przeglądarka. Z jakiej przglądarki korzystasz? Odnośnik do komentarza
minio47 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 no dokładnie strona mi się wyświetla a nie przeglądarka bo się wyświetla w mozilli Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Wykonaj reset Firefoxa. Z menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > zresetuj program Firefox. Po resecie usuń z pulpitu plik folder stare dane ff > oraz usuń ikonę FF z pulpitu. Zresetuj system i utwórz nowy skrót FF. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Adware usuwane na pół gwizdka. Proszę przeprowadzić następujące działania i to w tej a nie innej kolejności: 1. Do deinstalacji jest także: BFlix, GadgetBox, GadgetBox Expansion, GadgetBox Updater, IB Updater Service, TheBflix, TheBflix Updater, Qtrax Player, MiPony 2.0.2, Mipony Download Manager Packages, Update for Mipony Download Manager, wxDownload Fast 0.6.0, WxDFast Updater. 2. Akcje w przeglądarkach: - Google Chrome: ma uszkodzone preferencje. Wejdź do ustawień i w zarządzaniu wyszukiwarkami ustaw Google jako doyślną, a po tym skasuj z listy śmieciowe wyszukiwarki (o ile będą). W Rozszerzeniach odinstaluj wszystko czego nie znasz. - Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Użyty został potwornie archaiczny AdwCleaner v1.703 i nic dziwnego, że nie są usuwane określone rzeczy. Ten program należy zawsze pobierać od nowa, bo jest zbyt często aktualizowany. Skasuj z dysku ten stary AdwCleaner i jego logi. Pobierz najnowszą wersję z przyklejonego (KLIK), uruchom i klik w Usuń. Powstanie nowy log na dysku C. Przedstaw go. 4. Po wszystkim zrób nowe logi: OTL z opcji Skanuj oraz FRST. Addition będzie mieć spis Harmonogramu zadań, w którym prawdopodobnie będą także śmieci adware. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 3. Użyty został potwornie archaiczny AdwCleaner v1.703 i nic dziwnego, że nie są usuwane określone rzeczy. Ten program należy zawsze pobierać od nowa, bo jest zbyt często aktualizowany. Skasuj z dysku ten stary AdwCleaner i jego logi. Pobierz najnowszą wersję z przyklejonego (KLIK), uruchom i klik w Usuń. Powstanie nowy log na dysku C. Przedstaw go. Skomentuje jedynie ten wpis. Nie wiem co się w temacie porobiło ale ja dawałem link do ADWcleaner na strone autora. Teraz widze zaszły kosmetyczne zmiany w moich postach? Skąd, po co? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Nie wiem co się w temacie porobiło ale ja dawałem link do ADWcleaner na strone autora. Teraz widze zaszły kosmetyczne zmiany w moich postach? Skąd, po co? Poprawiałam link po prostu, podając do opisu używania na forum, zawsze to robię w innych postach. Ja wiem, że kierowałeś bezpośrednio do strony pobierania. I tu nie było żadnych pretensji do Ciebie. Ale ta (kosmetyczna) zmiana nie ma nic wspólnego z tym co minio47 zrobił. Nie wszedł na żadną stronę tylko użył stary zachomikowany gdzieś na dysku program. AdwCleaner v1.703 to tak stara wersja, że niemożliwe, by to pobrał wczoraj z linków autoryzowanych. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 zmiana nie ma nic wspólnego z tym co minio47 zrobił. Sądziłem że pobrał ze strony którą poleciłem. (autora) Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Wiesz Belfegor, ja mam takie odczucie iż nic więcej mnie zaskoczyć nie może jeśli chodzi o forumowe porady / dyskusje. Czasami naprawdę wypadałoby napisać POBIERZ STĄD albo KLIKNIJ w KLIK... Takie sytuacje będą się powtarzać i chyba nic na to nie poradzimy Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez picasso 25.08.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi