zakretacz Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam, W moim laptopie już od kilku miesięcy szwankuje dysk. Tak mi się przynajmniej wydaje, natomiast w ostatnim czasie komputer znacznie spowolnił swoje działanie. Zużycie procesora to 40% praktycznie cały czas. W dodatku dysk (chyba?) dosyć głośno pracuje. Moje pytanie brzmi, czy to wina tylko i wyłącznie dysku. Załączam smart dysku i read test z everesta. Uprzejmie proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 HDD nie wygląda na to by był na "wykończeniu", Prawoklik na pasku zadań / Uruchom menadżera zadań / na dole kliknij na "Pokaż procesy wszystkich użytkowników". Wyłap proces który potrzebuje najwięcej zasobów. Odnośnik do komentarza
zakretacz Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Dziękuję za sugestię, postawiłem system od nowa i problem wydaje się być rozwiązany. Czy mogę jeszcze prosić o ocenę stanu dysku? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Zrób skan programem MHDD. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Były problemy ze złączem dysku. Sprawdź przed testem mhdd - pokaż również SMART (F8). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi