Laguna Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Witam, chciałabym odinstalować Firebird 2.5.0.26074 (win32). Próbowałam to zrobić z Panelu Sterowania (mam Vistę), ale wyskakuje komunikat:"wykryto serwer Firebird pracujący na tym komputerzeproces instalacji/deinstalacji zostanie przerwany". Nie wiem, czy to pomoże, ale w menadżerze zadań, w procesach, nie widzę nic dot. Firebirda, co mogłabym zakończyć, a w usługach są uruchomione: "FirebirdGuardianDefaultInstance" oraz "FirebirdServerDefaultInstance". Gdy próbuję je zatrzymać, odmawiają dostępu. Byłabym wdzięczna za pomoc Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zanim spróbujesz to zrobić przez dodaj/usuń programy poszukaj w panelu sterowania ikony Firebird - kliknij i zatrzymaj serwer. Tak przynajmniej to działało w XP. Odnośnik do komentarza
Laguna Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Udało się, zrobiłam tak: Menadżer zadań -> procesy -> pokaż procesy wszystkich użytkowników, zatrzymałam oba procesy Firebird Usługi -> wyłączyłam obie wcześniej wspomniane usługi FirebirdPanel sterowania -> odinstaluj programy - odinstalowałam już bez problemu. Zrobiłam trochę inaczej, ale bardzo dziękuję za nakierowanie mnie na właściwy trop Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi