sprocket Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Witam serdecznie. Już kiedyś pomogliście mi bardzo szybko i fachowo z zablokowanym kompem przez wirusa za co jeszcze raz dziękuję. Teraz mam problem z komputerem na którym pracuję i mam sporo bardzo ważnych danych dlatego jeszcze raz proszę o pomoc. Zacznę od początku, gdyż zbiegło się chyba parę rzeczy na raz. Na początku komputer wolno pracował i długo się uruchamiał, a poza tym po paru godzinach pracy najpierw wyłączał się dźwięk a potem sieć dlatego zgodnie ze wskazówkami zawartymi na forum wyrzuciłem daemona (zgodnie z instrukcją) oraz zajrzałem do ustawienia IDE gdzie pomimo ustawienia aby było ustawione DMA, było ustawione PIO Zgodnie z instrukcją zrobiłem przebudowę kanału IDE i startowanie przyspieszyło kilkukrotnie. Myślałem, że wszystko już jest ok, ale komp zaczął się wieszać, głównie przy uruchamianiu IE. Wszystko to zbiegło się w czasie ale zaczął też głośno pracować jakiś wiatrak i w sumie okazało się że padł zasilacz (panowie gdzie kupowałem nowy sprawdzili go i powiedzieli, że co prawda nie padł do końca ale dawał zbyt wysokie napięcie na płytę). Uszczęśliwiony że już wszystko będzie dobrze wymieniłem zasilacz, ale niestety problemy pozostały a nawet zaczęło się pogarszać. Komp ciągle się wiesza szczególnie przy otwieraniu IE oraz próbie zainstalowania nowego programu, sam co jakiś czas przłącza mi pracę IDE z DMA na PIO, już kilka razy został czarny ekran z sugestią skorzystania z konsoli odzyskiwania, wyskoczył komunikat że jest problem ze spójnością plików, że zapora nie działa i że nie można włączyć aktualizacji automatycznych (te trzy ostatnie już po tym jak zrobiłem skan z OLT) Bardzo proszę o pomoc, bo już jestem bliski płaczu że stracę wszystkie dane. Załączam OLT i Extras pozdrawiam, Mariusz Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
sprocket Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Witam ponownie. Jeżeli ktoś już zajął się moją sprawą to bardzo przepraszam, ale okazało się, że padła płyta główna, więc już jest sprawa rozwiązana. Pozdrawiam i zamykam temat. Mariusz Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi