shinoda90 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Witam od kilku dni mam problemy z Chromem. Gdy odpalam jakąś stronę i przewijam ją w dół lub w górę to na stronie pojawiają mi się mrugające białe prostokąty na pół strony. Na niektórych stronach jest to bardziej widoczne, na innych mniej. Problem czasem chwilowo znika gdy dłuższy czas przeglądam stronę, ale po odświeżeniu wraca. Problem występuje tylko i wyłączenie jak przewijam scrollem oraz tylko na Chromie. Im szybciej przewijam stronę scrollem tym bardziej widoczne są te prostokąty.[/size]Reinstalowałem całkowicie chrome'a wywalając go dokładnie z kompa cleanerem, czyli rejestry i folder w appdata także zostały usunięte. Ponowna instalacja nie pomogła. Oprócz problemów z białymi prostokątami to często przy wyłączaniu jakieś karty mruga mi okienko chrome'a na sekundę. Jakby był jakiś problem z odświeżaniem. [/size]btw. te prostokąty nie są całkowicie białe, są złożone z białych i szarych małych kwadracików (coś jak szachownica, z tym, że szary na zmianę białym). Niestety printscreen nie wyłapuje tego więc w paintcie zrobiłem coś na wzór tego z chrome'a, żeby to mniej więcej zobrazować:Oczywiście prostokąt w chromie przy przewijaniu jest 10x większy i bardzo szybko mruga, dopiero po jakiś czasie zauważyłem, że nie jest całkowicie biały.Oprócz problemów z chromem, mam także wrażenie, że komputer trochę spowolnił. Ogólnie to nie był formatowany przez ponad rok. Antywirusy nic nie wykrywają, ale możliwe, ze czymś się zasyfił. Bardzo proszę o pomoc w sprawie przeglądarki, ponieważ korzystanie z chrome'a obecnie jest uciążliwe oraz o przyjrzenie się logom w kwestii wirusów/błędów systemu, z góry dziękuje oraz pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
shinoda90 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Jeśli nikt nie jest w stanie pomóc w sprawie przeglądarki, to jakiś wgląd na logi pod kątem infekcji/błędów też byłby miły, bo jak już pisałem, komputer trochę czasu bez formatowania już. Z chromem najwyżej poczekam może po jakiejś aktualizacji się ogarnie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Są wakacje. Odpowiedź nadchodzi, gdy są obecni prowadząc pomoc autoryzowani w tym dziale. Temat przenoszę do działu Software. Oznak infekcji brak. Witam od kilku dni mam problemy z Chromem. Gdy odpalam jakąś stronę i przewijam ją w dół lub w górę to na stronie pojawiają mi się mrugające białe prostokąty na pół strony. Na niektórych stronach jest to bardziej widoczne, na innych mniej. Problem czasem chwilowo znika gdy dłuższy czas przeglądam stronę, ale po odświeżeniu wraca. Problem występuje tylko i wyłączenie jak przewijam scrollem oraz tylko na Chromie. Im szybciej przewijam stronę scrollem tym bardziej widoczne są te prostokąty. Sprawdź czy wtyczki / rozszerzenia nie kolidują: - W pasku adresów wklej chrome://plugins i wyłącz wszystkie wtyczki niedomyślne. - W ustawieniach w sekcji Rozszerzenia odinstaluj adware uTorrentControl2 i wyłącz pozostałe niedomyślne rozszerzenia (widzę Adblock). Przeładuj Google Chrome i sprawdź efekty. Reinstalowałem całkowicie chrome'a wywalając go dokładnie z kompa cleanerem, czyli rejestry i folder w appdata także zostały usunięte. Czy na pewno? To adware uTorrentControl2 w Google Chrome sugeruje, że jednak nie była to zbyt "czysta" reinstalacja. . Odnośnik do komentarza
shinoda90 Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Sprawdź czy wtyczki / rozszerzenia nie kolidują:- W pasku adresów wklej chrome://plugins i wyłącz wszystkie wtyczki niedomyślne. - W ustawieniach w sekcji Rozszerzenia odinstaluj adware uTorrentControl2 i wyłącz pozostałe niedomyślne rozszerzenia (widzę Adblock). Przeładuj Google Chrome i sprawdź efekty. Wywaliłem UtorrentControl2, powyłączałem wszystkie Adblocki itp. oraz w pluginach wyłączyłem wszystko poza flashem i javą - nic się nie zmieniło. Za drugim razem wyłączyłem także Javę i kwadraciki dalej występowały, ale rzadziej. Czy na pewno? To adware uTorrentControl2 w Google Chrome sugeruje, że jednak nie była to zbyt "czysta" reinstalacja. Prawdopodobnie te adware wróciło po synchronizacji przeglądarki z kontem Google. W taki sposób automatycznie adblock itp. po każdej reinstalacji bądź instalacji na nowym sprzęcie się pojawia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi