Adam1669 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Prośba o wyrozumiałość. Początkujący forowicz. Zauważyłem po uruchomieniu regmon ciekawą sytuację. Jakiś proces systemowy stara się nieprzerwanie otworzyć miejsce w rejestrze, którego nie ma. Załączam zrzut ekranu z regmonitor Czy to niepokojące, czy ma tak być? Windows XP Home SP3 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Klasa, która próbuje być odczytywana z rejestru {19689bf6-c384-48fd-ad51-90e58c79f70b}, to klasa enkoderów (KLIK). Klasę tę wykorzystuje np. oprogramowanie od tunerów. Pytaniem jest: czy nie było tu jakiejś nieudanej / częściowej instalacji bądź też deinstalacji urządzenia + sterowników tego rodzaju? Odnośnik do komentarza
Adam1669 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgadza się mam w komputerze kartę Winfast 2000xp (tuner TV), a także cvhelper jako dodatek do downloadhelper w celu ściagania i konwersji filmów z You tube. Doinstalowywałem także w tym roku K-Lite codec pack Co do odpowiedzi na pytanie czy były częściowe deinstalacje lub grzebanie w kodekach to na pewno tak, ponieważ windows ma już 3 lata i różne operacje wykonywałem. Plik ks.inf znalazłem w rejestrze HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Search Assistant\ACMru\5603 nazwa 000 typ REG-SZ ks.inf ale to raczej mało istotne. kscaptur.inf nie znalazłem w rejestrze. Plik ks.inf z datą modyfikacji w 2004 roku jest fizycznie w C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ ks.inf z datą modyfikacji w 2008 znajduje się w c:\windows\inf oraz w C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 Dzięki za sugestię poczytam i spróbuję zrozumieć encodery i Kernel Streaming Category, bo na razie nie ruszę z miejsca. Chciałbym ten enkoder zarejestrować lub wyrzucić, żeby nie angażował z taką częstotliwością windowsa. Odnośnik do komentarza
Adam1669 Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Dziękuję za skierowanie uwagi na Tuner TV. Pomogła ponowna instalacja programu. W rejestrze ten problem już nie występuję. Dziękuję bardzo, bardzo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi