Kath Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Hej. Prosto z mostu - nie działa mi Wi-Fi. No nie działa, po prostu nie działa. A jak to się zaczęło? Postanowiłam sformatować wszystkie dyski swojego niesamowicie zasyfionego laptopa i zainstalować Windows 8. Formatowanie odbyło się za pomocą wbudowanej w instalator opcji "Formatuj". Wszystko ładnie poszło, system się zainstalował. Pomyślnie skonfigurowany, wszystko też działa. No cóż, prawie wszystko... ahh te feralne Wi-Fi. Laptop od początku miał dziwne problemy z łapaniem sieci. Pierwszy system, czyli oryginalnie zainstalowana Vista (...), nie miał żadnych problemów co do internetu. Wszystko się włączało za pomocą magicznej kombinacji Fn+F1, ustawiało Wi-Fi connect na ON, po czym internet wesoło hulał. Po instalacji Windows 7 (Vista nie została odinstalowana), pojawił się mały problemik - po prostu nie działało. Sprawa za to została szprytnie załatwiona instalacją Launch Manager pobranego z strony Fujitsu Siemens. Do dzisiaj problemów nie było. Chciałam zainstalować posłusznego Chrome, ale... no tak, IE nie łapie internetu, bo go nie podłączyłam. Żwawo pognałam w Ustawienia, żeby zmienić położenie przycisku, ale.... ZONK. Nie ma go. No nie ma. Centymetr w górę jest Tryb Samolotowy, gotowy do włączenia. Przypomniałam sobie o feralnym Launch Managerze - pobrany, zainstalowany, jednak nic się nie zmieniło. Oprócz radosnego okienka z trzema opcjami: Wireless Key, Launch Manager oraz Fan Control, niczego nie ma. Za to w Launch Manager można było zmieniać ścieżkę, dodawać i usuwać. No ale co mi to da, jak nie mam jak ustawić jej, bo nie wiem gdzie niby się z znajduje te Wi-Fi?... No i nie wiem co dalej robić. Dla profilaktyki zrobiłam logi z OTL. Co prawda niczego w nich nie zauważyłam, ale może Wam coś to da? Troszkę w temacie odczytywania logów jestem obyta, ale inni mają lepsze oko co do tego. Pliki w załącznikach. Jak coś, to laptop zwie się Fujitsu Siemens Amilo Li 2735. Skomplikowane. Ogólnie z góry dziękuje za odzew. Mam nadzieję, że mój laptop z ery dinozaurów nie będzie musiał znów wrócić na W7. Okej, ten edit piszę z W8. Internet działa, jestem taka genialna (;- , że nie włączyłam opcji WLAN z .exe, który znajdował się w katalogu Launch Managera. Jednak czym byłby Windows, który nie miał by innych problemów? No właśnie. Wykrywa mi... tylko jeden dysk. C. A miałam dwa - C z 73 GB miejsca oraz D z 148 GB miejsca. No szkoda mi tyyyyyle tego miejsca, więc pytanie - da się je jakoś przywrócić? Nie zmieszczę wszystkiego na jednym dysku, a system musi mieć przecież miejsce na swoje rzeczy, temp itd. Dobra, dysk już jest widoczny. Wystarczyła zmiana litery woluminu, wszystko działa. Dziękuje, hyhy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi