siekieramotyka Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam, proszę o pomoc w zwalczeniu ustrojstwa, aktualnie są problemy z odpaleniem poczty i innych aplikacji. Avast wykrył rootkita w wielu plikach ale nie może sobie z nimi poradzić. Logi w załącznikach. Z góry dziękuję. Extras.Txt gmer.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Natomiast ja tu nie widzę żadnych oznak infekcji. Do usunięcia będą tylko szczątkowe wpisy adware, ale to zadam na potem (bo nie jest to związane z problemami głównymi). Avast wykrył rootkita w wielu plikach ale nie może sobie z nimi poradzić. Przedstaw w czym Avast wykrywa rootkita, dokładne ścieżki dostępu. aktualnie są problemy z odpaleniem poczty i innych aplikacji Jaki problemy? Opisz to dokładniej. . Odnośnik do komentarza
siekieramotyka Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Avast wykrył rootkit w plikach, na przykład takich (tego dnia kiedy się to zaczęło sprawdziłem iż było instalowanych sporo małych aplikacji, w tym kodeki). c:\windows\system32\xvid.ax c:\windows\winsxs\...\lnkdiv.dll w tej lokalizacji (c:\windows\winsxs\...) także w bibliotekach gdiplus.dll oraz dwrite.dll. Przy starcie windows wyrzucał problem z tą pierwszą biblioteką, że jej brakuje i nie może odpalić pewnej aplikacji od Sony, nie można jej też odinstalować bo mówi, że jest cały czas w użyciu... Jeśli chodzi o pocztę to po prostu przy uruchomieniu znany komunikat iż aplikacja przestała działać i windows ją zamyka. Odnośnik do komentarza
siekieramotyka Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Niestety nie miałem czasu bawić się z systemem i wykonałem czystą instalację, dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi