Daniel2000 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Nie mogę utworzyć punktu przywracania w Windows 7 home premium, a wcześniej mogłem, co robić i skanowałem cały komputer antywirusem, antywirus nie znalazł żadnego wirusa. proszę o pilną odpowiedź . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 W ogóle nie objaśniłeś na czym to polega. Proszę o więcej szczegółów, jak to się objawia, czy występuje jakiś konkretny błąd (proszę dokładnie przepisać)? Odnośnik do komentarza
Daniel2000 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Problem polega na tym, że po wejściu do właściwości i w zakładkę ochrona systemu wyskakuje: Wystąpił nieoczekiwany błąd na stronie właściwości: Błąd przywracania systemu. Spróbuj ponownie użyć przywracania systemu. (0x81000203) Zamknij stronę właściwości i spróbuj ponownie. Wchodziłem kilka razy i jest tak samo np. w programie HP Support Assistant przy optymalizacji systemu tworzenie automatycznie punktu przywracania jest niemożliwe. Model komputera: hp pavilion dv7 4130ew Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Wystąpił nieoczekiwany błąd na stronie właściwości: Błąd przywracania systemu. Spróbuj ponownie użyć przywracania systemu. (0x81000203) Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik na "Dostawca kopiowania w tle oprogramowania firmy Microsoft" i Typ uruchomienia zmień na Ręcznie. Zweryfikuj czy nadal występuje błąd 0x81000203. . Odnośnik do komentarza
Daniel2000 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Błąd już nie wyskakuje tylko jest jeszcze jeden mały problemik, a ten problem brzmi: Tworzenie punktów przywracania jest wyłączone przez administratora systemu. Jak to włączyć, liczę na szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Tworzenie punktów przywracania jest wyłączone przez administratora systemu. Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Skasuj ten klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore Zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
Daniel2000 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Komputer zrestartowany i punkt przywracania chodzi jak należy. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi