nocek Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam, mam nastepujacy problem z zainstalowaniem sterownika do karty muzycznej, chodzi o karte muzyczna: Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI przynajmniej tak okresla ja EVEREST. W device menager jest to Multimedia Audio Controller, sterownik ktory posiadam wydaje sie dobry, probowalem roznych, ten jako jedyny instaluje sie do konca, z malymi problemami a mianowicie podczas instalacji w polowie, potrzebuje pliku ALCXNT.DLL i kaze wskazac sciezke, znajduje ten plik recznie podaje lokalizacje i instalacja w dalszym ciagu przebiega prawidlowo az do zakonczenia gdzie komputer restartuje sie i pokazuje sie niebieskie okno z danymi: Technical information Stop: 0x0000007E (0xC0000005, 0xEDD573C6, 0xF7C7CA58, 0xF7C7C754) portels.sys - adress EDD573C6 base at EDD57000 DATESTAMP 40574e49 nie bylo przy tym komunikacie podanego pliku generujacego blad. Sciagnolem debugging tools for windows lecz nie umiem do konca wykonacz wszystkich czynnosci podanych tutaj pod opcja numer 5: KLIK pliki .DMP przesylam spakowane rarem pod tym linkiem: KLIK Sterownik posiadam ze strony producenta realtek. Hmm chyba to wszystkie informacje jakie posiadam na ten temat, jesli ktos podejmie sie rozwiazania tego problemu bede bardzo dzwieczny z gory dziekuje!! Odnośnik do komentarza
zabiligoiuciekl Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 a po restarcie karta jest wykrywana jako?? instalujesz stery z płyty czy ściągnąłeś świeże z internetu? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Sterowniki dźwięku zainstaluj pobrane ze strony producenta płyty głównej, instalując te będziesz miał pewność, że będą właściwe. Uprzednio skorzystaj z programu "driver sweeper" i odinstaluj to co już jest zainstalowane, zrestartuj komputer i zainstaluj te, o których pisałem wcześniej. Odnośnik do komentarza
zabiligoiuciekl Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 W kwestii błędu to spakuj katalog "minidump" rarem i wyślij tu: Speedy Share - upload your files here a do postu wklej tylko linka do wygenerowanego pliku. przecież wkleił link do paczki z minidumpami, wszystkie pokazują że błąd jest spowodowany plikiem portcls.sys.. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Przecież nie zauważyłem i tyle. Ponadto zrzuty są poniekąd starawe, z czego to wynika nie wiem, czy zła data systemowa, czy komp nie był ruszany od 11 dni. Czytając dumpy potwierdzam konieczność użycia "driwer sweepera". Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 No i podstawowa sprawa: Sterownik posiadam ze strony producenta realtek + chodzi o karte muzyczna: Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI przynajmniej tak okresla ja EVEREST. Będzie prościej jak podasz dokładny model płyty głównej, a Realtec`a wyczyść tak jak podał marekW. Odnośnik do komentarza
Mikolaj612 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 ICH5 stary mostek południowy, Realtek, na 99%, ewentualnie jakaś C-Media, interesuje mnie system, jeśli XP to sterowniki pewnie będą, jeśli masz Viste/7 i próbujesz zainstalować to nie dziwię się, że wali BSOD na dzień dobry. Odnośnik do komentarza
nocek Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 witam panowie, no wiec sprawa rozwiazana, faktycznie nie pomyslalem, a mialem straszny burdel z tymi sterownikami, wywalilem wszystko, sciagnolem sterownik ze strony della i poszlo, dzieki wielkie za pomoc! ps. co do 11dni nie uzytkowania kompa, to poprostu przez to ze mam zepsuta baterie na plycie glownej, a w gwinei bissau - afryka, trudno dostac cokolwiek ;D pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi