Luqi Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam.Od 2 dni przeszukiwałem konsekwentnie google, co niestety nie dało rozwiązania mojego problemu.Otóz owy problem polega na dziwnym szumie mikrofonu.Podczas gadania przez skype/teamspeak mój głos (nawet na microphone boost'cie +20dB) jest strasznie cichy - a przedewszystkim zagłuszają go szumy.Szumy te już mówie nie pochodzą z otoczenia (nawet jak zakryję mikrofon to dalej jest szum - nie od ruchów powietrza, nie od wentylatora etc.)Kiedy w windowsie zaznaczam odsłuch mikrofonu oczywiście ten szum jest słyszalny - co więcej - jeśli wyjmę jacka od mikrofonu szum nadal jest, mimo że minimalnie cichszy.Więc co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Jakiś miesiąc temu wszystko było ok, natomiast do teraz mam z tym problem i nie mogę sobię poradzić.Czytałem nawet, że to problemy z uziemieniem, ja natomiast mam gniazdko z uziemieniem (neutralny przewó zmostkowany z bolcem). Komputer podłączony do solidnej listwy przepięciowej z bezpiecznikiem. Może to być wina starego zasilacza? Specyfikacja sprzętu: DirectX: 9.0c (4.09.0000.0904)Procesor: AMD Athlon X2 2.11GHz (Dual-Core)Płyta główna: Foxconn (WinFast) N570SM2AA-8EKRS2HKarta Graficzna: GeForce 8600GTDysk twardy: Hitachi HDS721616PLA380Pamięć: 2x 1024mb (KingStone)System Operacyjny: Windows XP/SP 3Router: TP-Link TL-WR740NModem: Motorola SB5100E SŁUCHAWKI+MIKROFON: SteelSeries Siberia V2 (2x jack)KARTA DŹWIĘKOWA: Creative SoundBlaster Audigy SEProszę o pomoc.. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Ja osobiście zrobiłbym (o ile byłby to mój problem) taki test. Mianowicie zakupiłbym np. TAKIE coś (oczywiście wybór w internecie jest większy). Podłączył pod USB i sprawdził czy wszystko działa bez szumów. Jeśli wszystko przebiegnie pozytywnie, to winowajcą prawdopodobnie jest Hardware czyli karta muzyczna, nie wykluczałbym również sterowników, chociaż jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym by sterownik sprawiał szumy. Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Z tyłu komputera bodajże są też wejścia do zintegrowanej karty dźwiękowej z płyty głównej, więc jutro jak będę w domu to spróbuję na niej. Dzięki za ukierunkowanie Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dokładnie... Dobry pomysł Nie sprawdzałem co ta płyta główna potrafi, dlatego podałem inną propozycję. Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dokładnie to samo na zintegrowanej karcie dźwiękowej. Więc czy może to być problem z uziemieniem czy po prostu zestaw słuchawkowy? Tzn. mikrofon w słuchawkach padł? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Czy to problem z uziemieniem tego nie wiem, wypada więc sprawdzić inny Headset. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi