myping Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Jak otwieram przeglądarkę, to NOD wyrzuca okienko w prawym dolnym rogu o zagrożeniu, którego nie da się usunąć. Usunąłem wszystkie 3 programy z pakietu "Sweet", jednak problem nadal występuje. Skanowałem komputer różnymi programami, które usuwały masę niepotrzebnych plików i robiły porządki w rejestrze, ale coś chyba nieskutecznie, bo pojawiło się inne zagrożenie. 2013-07-08 13:35:07 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik C:\WINDOWS\SYSWOW64\JMDP\STIJ.EXE Win32/SweetIM.G potencjalnie niepożądana aplikacja nie można wyleczyć ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM Zdarzenie wystąpiło podczas próby uzyskania dostępu do pliku przez aplikację: C:\Windows\System32\svchost.exe. Niestety nie mam dodatkowego raportu z OTL-a, bo zrobiłem go zanim znalazłem tę stronę, a laptop jest teraz poza domem. Jeżeli ten plik nic nie powie i będzie potrzebny dodatkowy raport, to oczywiście go wykonam jak tylko będę miał możliwość. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Usunąłem wszystkie 3 programy z pakietu "Sweet", jednak problem nadal występuje. + Niestety nie mam dodatkowego raportu z OTL-a, bo zrobiłem go zanim znalazłem tę stronę, a laptop jest teraz poza domem. Jeżeli ten plik nic nie powie i będzie potrzebny dodatkowy raport, to oczywiście go wykonam jak tylko będę miał możliwość. Tak, potrzebuję plik OTL Extras, by stwierdzić jakie pozycje są na liście zainstalowanych. . Odnośnik do komentarza
myping Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Załączam brakujące i świeże logi. OTL.txt EXTRAS.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Ja tu nic szczególnego w raportach nie widzę, a oznak aktywności aktualizatora SweetIM (startującego z JMDP) brak. Przeprowadź następujące działania: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj zbędne skanery McAfee Security Scan Plus, Norton Security Scan. To były zresztą pewnie instalacje sponsorowane. 2. Zresetuj Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób logi z FRST. Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez picasso 25.08.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi