Robchy Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam, na wstępie dziękuję za wszelkie porady które znalazłem na forum, jednakże z poniższymi problemami nie mogłem nic zrobić, więc zwracam się o pomoc: Problem 1: Brak ikon w folderze Urządzenia i Drukarki, pomimo informacji w dolnym rogu folderu o znajdujących się tam 6 elementach, Co zrobić by ikony się pojawiły oraz aby móc znowu dodawać drukarkę. Problem 2: Pole wyszukiwania Menu Start nie reaguje na żadną treść tam wpisaną. Nic nie można wyszukać ani uruchomić, jak naprawić ten problem?? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 W Start - Wyszukiwanie wpisz services.msc na liście ukaże się services, kliknij nań prawym i wybierz Uruchom jako administrator, następnie wyszukaj na liście "Bluetooth service" kliknij nań 2x i włącz "Tryb uruchamiania" na automatyczny zatwierdź przez ok i zrestartuj komputer. Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dziękuję za odpowiedź ale pole w start menu to mój drugi problem. Druga sprawa mój lap nie ma bluetooth. Udało mi się uruchomić Okno Usługi ale w liście nie ma Bluetooth service Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Pobierz FixWin podobno pomogło w takich przypadkach. Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 FixWin u mnie nie działa, w ogóle nie startuje, ani normalnie ani z administratora. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 @echo off :: 32 bit and 64 bit IF EXIST "%SystemRoot%\System32\actxprxy.dll" "%SystemRoot%\System32\regsvr32.exe" "%SystemRoot%\System32\actxprxy.dll" IF EXIST "%ProgramFiles%\Internet Explorer\ieproxy.dll" "%SystemRoot%\System32\regsvr32.exe" "%ProgramFiles%\Internet Explorer\ieproxy.dll" :: 64 bit only (32bit on 64 bit) IF EXIST "%WinDir%\SysWOW64\actxprxy.dll" "%WinDir%\SysWOW64\regsvr32.exe" "%WinDir%\SysWOW64\actxprxy.dll" IF EXIST "%ProgramFiles(x86)%\Internet Explorer\ieproxy.dll" "%WinDir%\SysWOW64\regsvr32.exe" "%ProgramFiles(x86)%\Internet Explorer\ieproxy.dll" 1.) Otwórz Notatnik i wklej powyższy skrypt do niego 2.) Zapisz jako (wybierz wszystkie pliki i foldery) do pliku o nazwie np. Fix.bat - np. na Pulpicie 3.) Prawoklik na plik i uruchom jako administrator 4.) Wszystkie powiadomienia potwierdzić przez OK 5.) Na koniec restart komputera Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Zrobione jak wyżej be żadnych zakłóceń ale nic nie pomaga. Folder wciąż nie pokazuje ikon Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Czy w menadżerze urządzeń wszystkie urządzenia widać jako poprawnie zainstalowane czy są jakieś wykrzykniki. I jeszcze coś, tutaj już przerabiano podobny temat - https://www.fixitpc.pl/topic/6863-brak-ikon-w-menu-start-urzadzenia-i-drukarki/ Edycja: Niektórzy użytkownicy piszą że należy zmodyfikować start usługi "sppsvc" - Ochrona oprogramowania. Należy zmienić z "Automatycznie opóźnione uruchomienie" na "Automatyczny" Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 s[ppsvc nie mogę uruchomić jako administrator podobnie cmd.exe. proszę o jakąś propozycję rozwiązań dla obu problemów Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ale co ty chcesz uruchamiać jako administrator? Usługę ochrona oprogramowania? co to znaczy nie mogę uruchomić cmd.exe? start > polecenie uruchom > wpisz cmd > enter co się dzieje? Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 chcąc usunąć sppsvc wyskakuje komunikat że mogę to uczynić z poziomu administartora ale nie jest na takim poziomie zalogowany. Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 chcąc usunąć sppsvc wyskakuje kom Ale co ty chcesz uruchamiać jako administrator? Usługę ochrona oprogramowania? co to znaczy nie mogę uruchomić cmd.exe? start > polecenie uruchom > wpisz cmd > enter co się dzieje? moje uruchom to znaczek windows + r inaczej się nie da. o wyszukiwaniu i drukarkach mogę zapomnieć Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) chcąc usunąć sppsvc wyskakuje kom Nie masz usuwać usługi tylko przestawić tryb uruchamiania. Wstaw logi z OTL bo widze że ten temat to gdybanie https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ EDIT: Wiesz co załatw do końca temat w dziale infekcji a potem bedziesz szukał ikon do drukarek. Edytowane 9 Lipca 2013 przez picasso Posty połączone. //picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Robchy 1. Usłudze Ochrona oprogramowania przywróć poprzedni stan, jeśli zmieniałeś coś. Ta usługa ma mieć stan Automatycznie (opóźnione uruchomienie). Usługa jest relatywna do sprawdzania licencji Windows. Usługa, która jest związana z folderem drukarek, to Bufor wydruku i tę sprawdź jaki ma Typ uruchomienia (ma być Automatyczny), ale: 2. W temacie w dziale diagnostyki malware podałeś m.in. że pokazuje Ci się błąd "MSCOREE.DLL - Zły obraz". To oznacza uszkodzony plik. Reszta tu opisywanych objawów też może być wynikiem uszkodzonych plików. Dodaj skan na weryfikację plików: Z prawokliku na plik C:\Windows\system32\cmd.exe Uruchom jako Administrator, w linii komend wpisz komendę sfc /scannow i ENTER. Gdy komenda ukończy działanie, wklej w oknie tę komendę i ENTER: findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Otworzy się plik sfc.txt. Podaj go tu w załączniku. FixWin u mnie nie działa, w ogóle nie startuje, ani normalnie ani z administratora. Tak w ogóle to nie pobrałeś prawidłowego instalatora tylko instalator adware SoftonicDownloader_dla_fixwin.exe (portalowy pobieracz ładujący śmieci). I instalator zwrócił taki błąd: Error - 7/6/2013 4:23:27 AM | Computer Name = Robert-Komputer | Source = SideBySide | ID = 16842832 Description = Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla „C:\Users\Robert\Desktop\SoftonicDownloader_dla_fixwin.exe”. Błąd w pliku manifestu lub w pliku zasad „” w wierszu . Wersja składnika wymagana przez aplikację powoduje konflikt z inną wersją składnika, która jest już aktywna. Składniki powodujące konflikt: Składnik 1: C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.17514_none_41e6975e2bd6f2b2.manifest. Składnik 2: C:\Windows\WinSxS\manifests\amd64_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.17514_none_fa396087175ac9ac.manifest. . Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 plik sfc, są jakieś błędy których scan nie usunął sfc.txt .txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Tak, uszkodzone pliki których nie może naprawić SFC. W grupie m.in. PortableDeviceApi.dll i StructuredQuery.dll, co wyjaśnia uszkodzenia omawianych funkcji. Na początek podaj mi spis wszystkich miejsc gdzie występuje defekt, bo podmiana plików będzie ręczna. Uruchom SystemLook x64 i w oknie wklej: :filefind MP4SDECD.DLL mscoree.dll msftedit.dll PortableDeviceApi.dll qasf.dll sdrsvc.dll StructuredQuery.dll themeui.dll Klik w Look. Przedstaw wynikowy raport. . Odnośnik do komentarza
Robchy Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Oto wynik skanowania SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi