milman Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, męczę się z tym od dłuższego czasu. Nie mam ikony baterii w pasku powiadomień. Czytałem posty już napisałem i od razu mówię, że żadne odpowiedzi nie zadziałały typu: dostosuj -> wyłączanie wyłączanie ikon systemowych -> zasilanie [włączone]. Patrz niżej: Jedyne rozwiązanie jakie pomogło to menadżer urządzeń->wyszukaj urządzenia P&P. Nie jest to jednak rozwiązanie problemu, bo wszystko zaczyna się od nowa po uruchomieniu komputera ponownie. Szukałem nawet opcji w usługach. Jest usługa zasilania, ale włączenie jej w tryb automatyczny z ręcznego też nie pomaga. Znalazłem w rejestrze jakieś klucze i prosiłbym kogoś komu to działa (ikona zasilania) o wrzucenie mi wartości wszystkich kluczy z rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Power Może pomoże Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Ta ikona jest zaszarzona jeśli: to nie jest laptop, brak podłączonej baterii UPS lub brak stosownego sterownika Power Management Driver. Pomijam scenariusze typu uszkodzone dane obszaru powiadomień czy celowa deaktywacja ikony za pomocą polityki HideSCAPower.Tak więc z jakim sprzętem tu mamy do czynienia, jakie sterowniki są zainstalowane?. Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 @picasso, oczywiście jest to laptop. Gdyby to była stacjonarka zupełnie by mnie to nie obchodziło Właśnie instaluje ePower System Managment by Acer żeby sprawdzić, czy masz rację z tymi sterownikami. Do zobaczenia za chwilę edycja:// nie pomogło Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 wrzuć obrazek z menedzera urządzeń > Baterie > rozwinieta gałąź Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Prosze. Fix1 to zanim zobacze baterię, a fix2 to gdy już bateria mi działa normalnie... aż do reseta. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 jaki to model lapka dokładnie, bo jest jak mówi Picasso. Nie masz zainstalowanych sterów a oczekujesz durnej ikonki. A to że bateria działa to dobrze znaczy sprawna jest. Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Asus Aspire 5750G Win8. Pozdro jak znajdziesz stery do Win8 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Pozdro jak znajdziesz stery do Win8 I co teraz? Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Widziałem to i nie ma tego co mnie interesuje Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Wejdź do MU i z prawokliku na brakujące urządzenia > Włąściwości > szcegóły > Identyfikator urządzenia Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 MU - menadżer urządzeń? Gdzie z prawokliku? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 post nr5 z prawoklku na te brakujące urządzonka Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ino pierwszy: PCI\VEN_14E4&DEV_16BF&SUBSYS_05041025&REV_10 PCI\VEN_14E4&DEV_16BF&SUBSYS_05041025 PCI\VEN_14E4&DEV_16BF&CC_088000 PCI\VEN_14E4&DEV_16BF&CC_0880 Ino drugi: PCI\VEN_14E4&DEV_16BE&SUBSYS_05041025&REV_10 PCI\VEN_14E4&DEV_16BE&SUBSYS_05041025 PCI\VEN_14E4&DEV_16BE&CC_088000 PCI\VEN_14E4&DEV_16BE&CC_0880 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 i to sobie pobierz, a strone dodaj do ulubionych. Tam sie wkleja identyfikator i znajduje sterowniki pobierasz Original file: 57571_Broadcom_Win8-64_Win8_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v15.4.2.2).zip http://devid.info/pl/57571 Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Asus Aspire 5750G Win8. Pozdro jak znajdziesz stery do Win8 Nie no jak można pomylić Asusa z Acerem człowieku ty nawet nie wiesz czego używasz... Co do sterów zainstalowałbym na twoim miejscu te dwa sterowniki zaznaczone po niżej. Ten pierwszy od góry to ten brakujący w MU. Zaś ten drugi zainstaluj profilaktycznie, może poprawi się z tą baterią... Edit Belfegor mnie uprzedził... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Belfegor mnie uprzedził... Aux, ale ja specjalnie tyle czasu czekałem na identyfikatory. Mogłeś startować Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Nie no jak można pomylić Asusa z Acerem człowieku ty nawet nie wiesz czego używasz... Można się pomylić pisząc o Acerze na Asusie Póki co kiepsko bo nie mam teraz czasu sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Pisał tutaj ktoś o jakimś sprawdzaniu? Masz jedynie zainstalować sterowniki. Co racja to racja, pisząc na Asusie o Acerze można się pomylić... Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 No wypada sprawdzić czy po zainstalowaniu tych sterowników będzie wszystko śmigało jak należy Odnośnik do komentarza
milman Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Niestety, nie pomogło. Dalej nie widzę ikony z baterią. Nadal proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi