Nefryt Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam.Posiadam Internet z Cyfrowego Polsatu, z którym łączę się poprzez modem USB HUAWEI E398. Aby uniknąć konieczności ciągłego podpinania modemu do laptopa zakupiłem (dawno temu) modem polecany przez Polsat, a mianowicie Edimax 6200n. Korzystałem z tych sprzętów w takiej konfiguracji przez 3 lata, czasem zdarzały się drobne problemy z routerem, aczkolwiek zawsze restart pomagał. Tym razem, dosłownie w jednym momencie odmówił posłuszeństwa i zaprzestał wysyłania/odbierania danych. Urządzenie działa, da się połączyć z siecią WiFi, aczkolwiek nie ma dostępu do Internetu. Kontrolka 3G świeci się, co oznacza, że modem połączył się z routerem. Problem w tym, że powinna ona migać, wtedy oznacza to, że modem wysyła/odbiera dane. Próbowałem resetu do ustawień fabrycznych, wgrania najnowszego oprogramowania, lecz bezskutecznie. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Na moje oko opisujesz uszkodzony router, równocześnie starając się przekonać czytelnika, że router jest sprawny Sprawdziłeś czy modem USB jest sprawny (podłączony bez pośrednictwa Edimaxa)? Odnośnik do komentarza
Nefryt Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Oczywiście, próbowałem. Modem bez pośrednictwa routera działa bez zarzutów. Nie jestem przyzwyczajony, że sprzęty psują się w ciągu kilku sekund, stąd być może ton mojej wypowiedzi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi