R3elay Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam. Czy polecacie jakąś dobrą,Mało awaryjną karte graficzną? Ostatnio posiadałem Raedon HD 7770 od GIGABYTE ale po około 9 miesiącach się spaliła. Komputer to AMD phenom II X4 z 8 GB RAM. System to Windows 7 .Jeśli nie podałem jakiś istotnych informacji to piszcie bo jestem początkujący. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zrób screeny z programu HWiNFO, podaj model obudowy, ile masz wentylatorów, model zasilacza oraz ile możesz przeznaczyć na kartę . Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Na kartę mogę przeznaczyć ok. 600 zł. Obudowa to Akyga Gamer, a zasilacz to Modecom Logic 520 W. http://www.fotoszok.pl/show.php/1627957_hwinfo.png.html Ilość wentylatorów postaram się podać wieczorem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Kiepski ten zasilacz. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Do wymiany na pewno zasilacz, np. taki lub ten . Jeśli chcesz się zmieścić w 600 zł, to karta nie będzie lepsza, taki sam model: KLIK . Jeśli chcesz odczuć wzrost wydajności to trzeba dołożyć ok. 200 zł, np. KLIK . Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Dzięki. Czyli spalenie karty było prawdopodobnie spowodowane zasilaczem? Która z kart ma lepsze chłodzenie, ponieważ nie chciałbym powtórzyć tej samej sytuacji.Co myślicie o tej grafice: http://www.x-kom.pl/p/102754-karta-graficzna-pci-e-sapphire-radeon-hd7770-1024mb-128bit-vapor-x-lite-oc.html Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Czyli spalenie karty było prawdopodobnie spowodowane zasilaczem? Możliwe, dobrze, że nie poszły od razu inne części . Chłodzenie samo nie może się przegrzać, trzeba je tylko czyścić co jakiś czas. Zarówno w moich jak i podanej przez ciebie karcie jest dobre chłodzenie. Ale cena za kartę- za dużo . Sprawdź jeszcze tą kartę: KLIK . Pamiętaj- najpierw wymień zasilacz, potem kartę . Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Po wymianie zasilacza na pierwszy proponowany gry wolno chodzą. Przed wymianą było około 40 FPS, a na nowym zasilaczu około 15. Gdy znowu zamontowałem stary zasilacz FPS wróciły do formy. Czy ktoś ma propozycje jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Jesteś pewien, że wszystko podłączasz poprawnie? Zrób zdjęcie otwartej budy po podłączeniu wszystkich elementów. Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 W porządku. Dodam, że jest zamontowana dedykowana karta graficzna w komputerze.Zdjęcie zrobię jutro. Dziś mogę powiedzieć, że zasilacz był podłączony do płyty głownej 2x, napędu, dysku twardego i wentylatora. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 a przed zmiana grafiki stare stery odinstalowałeś? Tudzież stery od zintegrowanej? bo wielu się zdarz tego nie zrobić? Ta tylko pytam. Ostatnio posiadałem Raedon HD 7770 od GIGABYTE ale po około 9 miesiącach się spaliła. co teraz zasila jednostkę? Czy aby nie takie samo g..wno? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 co teraz zasila jednostkę? Czy aby nie takie samo g..wno? Nie sądzisz chyba, że zasilacz z prawdziwmi 500 W i 80 Plus Bronze: KLIK jest g..nem? Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Mój błąd. Zasilacz działa normalnie, wystarczyło po prostu zmienić kabel zasilający. Tylko na początku gry (pierwsze 3 sekundy ) są niskie Fpsy, lub gdy zminimalizuje grę. Tak ogólnie to komputer działa bardzo sprawnie. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 To jaką kupujesz kartę? Odnośnik do komentarza
R3elay Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dopiero będę zamawiał w poniedziałek. Nie wiem jeszcze. Może polecacie jakieś karty graficzne z innych serii z dobrym stosunkiem jakość/cena ? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Karty które podałem mają dobry współczynnik cena/jakość . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi