kaki2308 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam! Od kilku dni mam problem z win8. Nie mogę uruchomić usługi Centrum zabezpieczeń systemu windows oraz usług zasad disgonostyki. Podczas próby uruchomienia usługi zasad diagonstyki dostaje: Błąd 5: Brak dostepu A Centrum zabezpieczeń nie mogę w ogóle znaleść na liście usług... Problem pewnie podobny do: https://www.fixitpc.pl/topic/8265-usluga-dhcp-nie-uruchamia-sie-nie-tylko-blad-nr-5/ Kopia rejestru SYSTEM: http://speedy.sh/G2wnH/SYSTEM.rar Byłby ktoś w stanie pomóc? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ja podejrzewam tu jakąś szkaradną infekcję (dostarczony materiał nie pozwala tego ocenić, bo to ledwie część rejestru), bo co charakterystyczne brakuje kluczowych usług Zapory (BFE, MpsSvc, a SharedAcces wyczyszczone na goło) i Centrum zabezpieczeń. Na dodatek "Odmowa dostępu" do zasad diagnostyki. Od razu zalecam kompleksowe Przywracanie systemu do daty sprzed wystąpienia usterki. . Odnośnik do komentarza
kaki2308 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Tylko jest taki problem że chyba wyczyścił mi tak samo wszystkie punkty przywracania systemu. Mam tylko sprzed dwóch dni. Skanowałem Dr. Web, Kaspersky oraz Malwarebytes Anti-Malware i nic nie wykazały. Za każdym razem dawałem pełny skan partycji C. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 W takim układzie proponuję zresetowanie systemu opcją Refresh PC. Jest to reinstalacja systemu z zachowaniem danych, ale tylko aplikacje ModernUI ocaleją, aplikacje Desktopowe trzeba będzie ręcznie przeinstalować. Z klawiatury klawisz z flagą Windows + C > Ustawienia > Zmień ustawienia komputera > Ogólne > Odśwież komputer. . Odnośnik do komentarza
kaki2308 Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Mam obraz partycji systemowej sprzed dwóch miesięcy - chyba go zastosuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi