stefel Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Problem z usługą AST Service Witam. mam taki problem : nie mogę uruchomić usługi "AST Service" miałem zamiar wypróbować "dodatek" do photoshopa Plug-in Suite 5. Po instalacji przy próbie uruchomienia pojawia sie komunikat : Da się coś na to poradzić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Pytania: Czy jesteś w stanie uruchomić dziennik zdarzeń (eventvwr.msc) i harmonogram zadań (taskschd.msc)? Sporządź loga z VistaSysInfoTool http://www.vistax64.com/attachments/tutorials/6023d1219438947-vistaforums-sysinfo-tool-vistaforums-sysinfo.exe (zaznacz wszystko w narzędziu),log załącz do posta Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 miałem zamiar wypróbować "dodatek" do photoshopa Plug-in Suite 5. Po instalacji przy próbie uruchomienia pojawia sie komunikat O tym błędzie jest tu: KLIK. Spróbuj więc postąpić zgodnie ze wskazówkami tyczącymi UAC. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Pytania: Czy jesteś w stanie uruchomić dziennik zdarzeń (eventvwr.msc) i harmonogram zadań (taskschd.msc)? Sporządź loga z VistaSysInfoTool http://www.vistax64....ums-sysinfo.exe (zaznacz wszystko w narzędziu),log załącz do posta Tak. Uruchamia się normalnie Log z VistaSysInfoTool http://wklej.org/id/41118121/ O tym błędzie jest tu: KLIK. Spróbuj więc postąpić zgodnie ze wskazówkami tyczącymi UAC. UAC mam od początku wyłączony... Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Usługa AST service jest uszkodzona: Name: AST Service Path: StartMode: Auto State: Stopped Nie dość tego masz rozwalonego antywira Name: iolo FileInfoList Service Path: StartMode: Auto State: Stopped ------------------------------------------ Name: iolo System Service Path: StartMode: Auto State: Stopped Próbowałeś kiedykolwiek sam odinstalować ten antywirus?Jeśli nie to mógłbym podejrzewać wirusa... i jeszcze jedno: Name: Harmonogram klas multimediów Path: C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs StartMode: Auto State: Stopped Czy ta usługa działa?Jeśli jest ustawiona na automatyczny z opóźnieniem to w porządku,jeśli na normalny automatyczny to nie... Nie istnieje narzędzie diagnostyczne które by potrafiło jednoznacznie rozróżnić obie możliwości.Wejdź w Start>>Uruchom>>Services.msc i sprawdź to sam. Jesli nigdy nie było prób z deinstalacją antywirusa to podejrzewam infekcję - w takim przypadku dostarcz logi przewidzianej przez regulamin dział wirusy...https://www.fixitpc.pl/index.php?/forum-38/announcement-3-wazne-zakladanie-tematu-obowiazkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie dość tego masz rozwalonego antywira Name: iolo FileInfoList Service Path: StartMode: Auto State: Stopped ------------------------------------------ Name: iolo System Service Path: StartMode: Auto State: Stopped Próbowałeś kiedykolwiek sam odinstalować ten antywirus?Jeśli nie to mógłbym podejrzewać wirusa... To nie był program antywirusowy. Próbowałem program "System Mechanic Professional" ale go odinstalowałem..... i jeszcze jedno: Name: Harmonogram klas multimediów Path: C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs StartMode: Auto State: Stopped Czy ta usługa działa?Jeśli jest ustawiona na automatyczny z opóźnieniem to w porządku,jeśli na normalny automatyczny to nie... Nie istnieje narzędzie diagnostyczne które by potrafiło jednoznacznie rozróżnić obie możliwości.Wejdź w Start>>Uruchom>>Services.msc i sprawdź to sam. W jednym miejscu jest napisane : uruchomiona a w drugim : zatrzymana Tak to wygląda : Logi: OTL -> http://wklej.org/id/411201/ Extras -> http://wklej.org/id/411203/ GMER -> http://wklej.org/id/411204/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Usługa ma status "nie można odnaleźć określonego pliku / ścieżki". Pokaż jak wygląda klucz tej usługi: Start > w polu szukania wklep regedit i wejdź w poniższy klucz i zaprezentuj jego zawartość: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc\Parameters EDIT: najlepiej wyeksportuj cały klucz do oglądnięcia: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc Mam Photoshopa, to w wolnej chwili zobaczę jak wygląda instalacja tego, jak mi się ta gruba paczka pobierze .... . Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Usługa ma status "nie można odnaleźć określonego pliku / ścieżki". Pokaż jak wygląda klucz tej usługi: Start > w polu szukania wklep regedit i wejdź w poniższy klucz i zaprezentuj jego zawartość: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc\Parameters U mnie brak \Parameters. Tak to wygląda : Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ta usługa w ogóle nie ma zapisanej żadnej ścieżki. Zaraz mi się ukończy pobieranie, to zainstaluję i zobaczę jak ona wygląda i dam import rejestru w razie czego. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 To nie był program antywirusowy. Próbowałem program "System Mechanic Professional" ale go odinstalowałem..... Ten instalator był cienki - masz oełno śmieci po tym iolo: [2010-10-10 16:56:31 | 002,233,016 | ---- | C] (iolo technologies, LLC) -- C:\Windows\System32\Incinerator.dll [2010-10-10 16:56:31 | 000,087,688 | ---- | C] (iolo technologies, LLC) -- C:\Windows\System32\IncContxMenu.dll [2010-10-10 16:56:30 | 000,029,696 | ---- | C] (iolo technologies, LLC) -- C:\Windows\System32\iolobtdfg.exe [2010-10-10 16:56:30 | 000,011,776 | ---- | C] (iolo technologies, LLC) -- C:\Windows\System32\smrgdf.exe [2010-10-19 10:04:27 | 000,000,386 | ---- | M] () -- C:\Windows\System32\ioloBootDefrag.cfg [2010-10-12 10:08:52 | 002,233,016 | ---- | M] (iolo technologies, LLC) -- C:\Windows\System32\Incinerator.dll SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloSystemService) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloFileInfoList) Proponuję to wywalić: Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst :OTL SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloSystemService) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloFileInfoList) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (astcc) :Files C:\Windows\System32\Incinerator.dll C:\Windows\System32\IncContxMenu.dll C:\Windows\System32\iolobtdfg.exe C:\Windows\System32\smrgdf.exe C:\Windows\System32\ioloBootDefrag.cfg C:\Windows\System32\Incinerator.dll Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Dodatkowo sam sprawdź ręcznie czy nie masz ciągle folderu po tym System Mechanic w C:\program Files,jeśli tak to zrób z tym porządek ręcznie W jednym miejscu jest napisane : uruchomiona a w drugim : zatrzymana Tak to wygląda : Więc ją uruchom,jeśli się uruchomi to w porządku,jeśli nie to jest coś nie tak. Co do uszkodzonej usługi AST Service -cóż musisz po prostu przeinstalować wtyczkę Alien Skin w Photoshopie... Usługa ma status "nie można odnaleźć określonego pliku / ścieżki". Pokaż jak wygląda klucz tej usługi: Start > w polu szukania wklep regedit i wejdź w poniższy klucz i zaprezentuj jego zawartość: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc\Parameters Mam Photoshopa, to w wolnej chwili zobaczę jak wygląda instalacja tego, jak mi się ta gruba paczka pobierze .... . Zauważ że ma też uszkodzony ciąg Path w kluczu usługi,jeśli chcesz coś tu ogłądać to cały ten klucz usłufi a nie tylko podklucz Parameter.Z tego co się orientuję to należy do pluga Alien Skin http://www.neuber.com/taskmanager/process/astsrv.exe.html i jeśli tak to bym proponował przeinstalować tego pluga i dać sobie spokój z drążeniem w których miejscach dokładnie jest to uszkodzone...ewentualnie zaimportować całą tę usługę od nowa jesli znasz całą postać tego klucza. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ten instalator był cienki - masz oełno śmieci po tym iolo: Proponuję to wywalić: Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst :OTL SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloSystemService) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (ioloFileInfoList) SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (astcc) :Files C:\Windows\System32\Incinerator.dll C:\Windows\System32\IncContxMenu.dll C:\Windows\System32\iolobtdfg.exe C:\Windows\System32\smrgdf.exe C:\Windows\System32\ioloBootDefrag.cfg C:\Windows\System32\Incinerator.dll Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Log po wykonaniu skryptu : http://wklej.org/id/411231/ Więc ją uruchom,jeśli się uruchomi to w porządku,jeśli nie to jest coś nie tak. Po restarcie była już uruchomiona Zauważ że ma też uszkodzony ciąg Path w kluczu usługi,jeśli chcesz coś tu ogłądać to cały ten klucz usłufi a nie tylko podklucz Parameter.Z tego co się orientuję to należy do pluga Alien Skin http://www.neuber.co...astsrv.exe.html i jeśli tak to bym proponował przeinstalować tego pluga i dać sobie spokój z drążeniem w których miejscach dokładnie jest to uszkodzone...ewentualnie zaimportować całą tę usługę od nowa jesli znasz całą postać tego klucza. Nigdy nie używałem żadnego Alien Skin- a Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Flavius Zauważ że ma też uszkodzony ciąg Path w kluczu usługi,jeśli chcesz coś tu ogłądać to cały ten klucz usłufi a nie tylko podklucz Parameter. Toteż dlatego dodałam edycję w temacie zaraz po zapostowaniu. Z tego co się orientuję to należy do pluga Alien Skin "miałem zamiar wypróbować "dodatek" do photoshopa Plug-in Suite 5" stefel Trochę to trwało, ze względu na koszmarną wagę tej paczki. 1. Usługa instaluje się w takiej postaci: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc]"Type"=dword:00000010"Start"=dword:00000002"ErrorControl"=dword:00000001"ImagePath"=hex(2):43,00,3a,00,5c,00,57,00,69,00,6e,00,64,00,6f,00,77,00,73,00,\ 5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,61,00,73,00,74,\ 00,73,00,72,00,76,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,00,00"DisplayName"="AST Service""ObjectName"="LocalSystem" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\astcc\Blessed] ImagePath kieruje do: C:\Windows\system32\astsrv.exe. Wg OTL plik jest na dysku: [2010-10-29 08:33:50 | 000,057,344 | ---- | C] (Nalpeiron Ltd.) -- C:\Windows\System32\ASTSRV.EXE Z tego co widzę, Twojej usłudze brakowało tylko wypełnienia ścieżki i (pustego) podklucza "Blessed". Skrypt, który ładowałeś do OTL, całą usługę wywalił. Otwórz więc Notatnik i wklej w nim to co podałam wyżej. Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG > Uruchom ten plik. . Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Wielkie dzięki za pomoc. Wszystko już działa Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi