H3nio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam,Sprzęt:Acer 5740G | Windows 7 64bit | HDD: 500 GB | RAM: 4 GB DDR3 | CPU: Intel Core i5 430M | Grafika: ATI Mobility Radeon HD 5650 1 GBProblem:Od pewnego czasu system startuje bardzo wolno, tj. 7 minut do pełnego uruchomienia. Zdarza się, że pulpit oraz pasek narzędzi pojawiają się już po 2 minutach, ale w tym momencie komputer przez następne kilka minut nie odpowiada. Podejrzanym był sterownik karty sieciowej jednakże jego wyłączenie oraz aktualizacja nie przyniosły oczekiwanych efektów. Dodatkowo po aktualizacji tego sterownika dioda na przycisku do włączenia/wyłączenia sieci bezprzewodowej zaczęła migać co wcześniej nie miało miejsca. Niestety również wymienione niżej działania nie rozwiązały problemu, w związku z tym proszę o pomoc.Wykonane działania: • wyczyszczenie rejestru• defragmentacja dysku• wyłączenie/usunięcie zbędnych programów z autostartu• wyłączenie niektórych usług• skan w celu poszukiwania złośliwego oprogramowania• test dysku twardego• test wydajności procesora i pamięci RAM• aktualizacja sterowników oraz systemu Windows Raporty: - Raport kondycji systemu - System.evtx - Application.evtx Extras.Txt AutoRuns.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam, nie mogę niestety obiecać szybkiej odpowiedzi, ale bardzo pomocny byłby dla mnie log .etl przygotowany zgodnie z opisem: [KLIK] m.g. Odnośnik do komentarza
H3nio Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Dziękuje za odpowiedź. Teraz właściwie jestem przekonany, że problem leży po stronie sterownika do karty bezprzewodowej, jednakże nie wiem w jaki sposób go rozwiązać, bowiem reinstalacja nie pomaga. Poniżej link do pliku boot_1.etl: http://speedy.sh/mV4AN/boot-1.rar Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Dzięki za log i sorry za długie milczenie, mam nadzieję, że jeszcze mogę pomóc. Nazwa...........|.start(ms)|koniec(ms)|..suma(ms)-------------------------------------------------Pre.Session.Init|.........0|.....10261|.....10261Session.Init....|.....10261|.....18704|......8443Winlogon.Init...|.....18704|.....41286|.....22581Explorer.Init...|.....41286|.....51518|.....10232Post.Boot.......|.....51518|....260618|....209100-------------------------------------------------System.gotowy.po:.....................250,618.sek System wstaje dłużej, niż powinien, szczególnie długa jest faza post boot. Na początek mam tylko jedną sugestię - odinstalowanie Avasta. Niestety, generuje tak duże obciążenie dysku, że nie sposób cokolwiek innego wyłapać. Po wszystkim poproszę o kolejny log, zgodnie z opisem. m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi