duleba38 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Siema. Otóż no chciałbym aby mój durny laptop zaczął chodzić jak na taki laptop przystało. Bardzo mnie on nawet wkurza, ponieważ: 1) Chcę włączyć menedżer zadań, panel sterowania - muszę czekać nawet 5 minut lub w ogóle, zanim się to włączy.. Gdy chcę wyłączyć menedżer zadań, (z tego X) to się zawiesza i muszę z tym walczyć. No można się wkurzyć.. 2) Odpalam muzykę w WMP i też czekam parenaście sekund zanim się ona włączy. W tym czasie WMP łapie laga i nie odpowiada. 3) Laptop potrafi się włączać 10 minut, bywa to różnie tzn. Raz włączy się jak rakieta i tak będzie chodził, raz się włącza jak ślimak i cały laptop muli. Mam ochotę go przez okno wyrzucić. 4) Ostatnio tego nie ma, ale wcześniej np. włączam grę, odpalam muzykę i ten dźwięk skwierczy, jest nieczysty, piszczy itp. Niezależnie czy głośnik, słuchawki.. I więcej nie pamiętam. No można się wkurzyć.. Normalnie dać za laptopa 2600 zł, a kurde ma problemy żeby muzykę odpalić.. Totalna żenada ten laptop.. A i parametry: i5 3210M Radeon HD 7670M 6 GB RAM DDR3 Dysk 1000 GB WIN 8 64 BIT Może wiecie, dlaczego się tak dzieje? Mam już dosyć tych laptopów!!! Sprzedam go w cholerę i tyle, mam go już dosyć. Totalnie nie spełnia oczekiwań. Mhm.. 4 rdzeniowy procesor 3,10 Ghz.. A żeby coś włączyć to jest wielki problem. Teraz pracuje w "miarę", ale coś nowego włączę i już lagi itp. Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Podejdź do jakiegoś niezależnego serwisu z Twojego miasta i zostaw go na konfigurację i optymalizację przedstawiając oczywiście jakie masz problemy. Zapłacisz parę złotych serwis będzie zadowolony i zapewne Ty. Zanim rozwiążesz w/w problemy komunikując się przez forum minie tydzień i pewnie tak się nie uda wszystkiego zrobić. Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Pobierz Autoruns > odpal > klik w ikonę dyskietki > Zapisz na pulpit jako typ: TXT. Skopiuj zawartość, wklej tu > daj linka Opcje zasilania > jaki plan masz ustawiony ? Odnośnik do komentarza
duleba38 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Plan zasilania: Wysoka wydajność Za chwilę to wrzucę "Autoruns" A i log z tej "dyskietki": http://wklej.org/id/1073541/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Chcesz żeby chodził normalnie? To odinstaluj soft który dostałeś w spadku po Recovery i zainstaluj podstawowe sterowniki do tego modelu. Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na początek bym proponował delikatną czystkę. Odznacz w Autoruns > Logon: -AdobeAAMUpdater -Dropbox -CCleaner Odznacz w Scheduled Task: -Java Update Scheduler -SAgent/Samsung -Settings/Samsung -TuneUpUtilities Przestaw usługi wylistowane poniżej na Uruchomianie Ręczne - Start wpisz Usługi > uruchom > prawy klik > właściwości > Typ uruchomiania > Ręczny: -AdobeFlashPlayerUpdateSvc -NAUpdate -SwitchBoard -TuneUp.UtilitiesSvc Wykonaj restart systemu. Super poprawy pewnie nie będzie, log Autoruns jest w takim stanie średnio czytelny, lecz Ty masz sys 8x64 i z tego co kojarzę w postaci pliku arn byłby np u mnie nieotwieralny. Do wglądu w procesy itp wyprodukuj również logi OTL: KLIK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi