aneczka113 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mam taki problem. Zainstalowałam jakiś czas temu movie makera 2012. Niestety nie działa on jak należy. W momencie gdy wgram do niego film na klipach nie pojawiają się miniatury a jak przeciągne coś na oś czasu to przy odtwarzaniu jest czarny ekran. Słychać tylko dźwięk z filmu. Co można z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Pobierz MediaInfo zainstaluj, uruchom i ustaw widok na "Podstawowy". Załaduj plik Wideo który chcesz poddać obróbce i daj zrzut ekranu. Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 + do tego co podał @Aux pobierz InstalledCodec> uruchom > View > HTML Report all items > nie zamykaj programu - w folderze z nim pojawi się plik report.html > plik wstaw tu : http://www.zippyshare.com daj linka Odnośnik do komentarza
aneczka113 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Zrobiłam to co miałam. Wrzucam wszystko: http://www49.zippyshare.com/v/81100782/file.html http://www49.zippyshare.com/thumb/76674716/file.html[/img] Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Brakuje w systemie Kodeka VC-1 Niby jest na liście kodeków [ H.264/VC-1 DXVA video decoder ] ale jak się okazuje nie działa. Pobierz TU Microsoft VC-1 Encoder SDK i zainstaluj, przed instalacją stwórz punkt przywracania systemu - tak w razie czego. Odnośnik do komentarza
aneczka113 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Zrobiłam jak wg. instrukcji i dalej nie działa. Co można dalej jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Jeśli jeszcze nie masz zainstalowany to pobierz filtr FFdshow i zainstaluj. Podczas instalacji wybierz jak na załączonych obrazkach. Odnośnik do komentarza
aneczka113 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dobra po wykonaniu tego pojawiły się miniatury ale nie ma obrazu nadal po przeciągnięciu na oś czasu. Więc coś jeszcze nie tak Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Zabij nie pojmę, moje zaangażowanie tutaj się kończy. Może ktoś inny to ogarnie... Odnośnik do komentarza
aneczka113 Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Kurcze no ja już chyba od roku nie zmontowałam żadnego filmu ;( bo ze starym tez były problemy (ale inne) to odinstalowałam i zainstalowałam nową i dalej nie mogę nic robić. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ja tam filmów nie montuję ale jakbyś wrzuciła logi z OTL mielibyśmy wgląd w system ...przynajmniej częściowy. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Właśnie się douczyłem że Movie Maker w Windows XP nie obsługuje HD. Materiał który wrzuciłaś do MediaInfo to już HD bo rozdzielczość 1288 x 800. Spróbuj zrobić wg tej wideo instrukcji - KLIK Tylko nie wiem czy to u Ciebie zadziała bo prawidłowa rozdzielczość w Twoim przypadku powinna wynosić 1280 x 720. Windows Live Movie Maker obsługuje filmy HD bez problemu, niestety jak się doczytałem jest dostępny dopiero od Windows7 Odnośnik do komentarza
aneczka113 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Wreszcie miałam czas żeby się zabrać za tego movie makera. No więc tak. Próbowałam z różnymi filmami nawet tymi które nie są w HD. Jednak nawet w ich przypadku dzieje się to samo. Daję raport z OTL nie wiem czy w przypadku problemów z movie makerem coś da ale zobaczymy. OTL2.Txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi