WooleS Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam, jakis czas temu moj laptop ulegl awarii w skutek ktorej przestal sie uruchamiac, zanioslem go wiec do serwisu i dzisiaj odebralem, ale z racji tego ze bardzo mi sie spieszylo nie uruchamialem go na miejscu. Dopiero teraz w domu, kiedy chce go uruchomi pojawia sie calkiem nowy ekran i dalej nic, wyczytalem ze pomaga ustawienie poprawnej daty ale w moim przypadku nic to nie pomaga, moze ktos bedzie wiedzial co robic. https://www.dropbox.com/s/25hcm8bb7ul88r7/2013-06-24%2019.26.58.jpg Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 a naciskałeś F1? Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Tak, jesli to zrobie to przeskakuje do kolejnego ekranu na ktorym niczego nie ma i dalej nie rusza. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Wyłacz lapka. Podaj dokładny model. Pewnie do biosu wejdziesz przez F2? Próbowałeś? Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 ASUS M51T, do biosu moge wejsc klawiszem F2 ale nic mi to nie daje, bo nie jestem na tyle obeznany zeby sprawdzic czy ustawienia sa w porzadku, jak pisalem probowalem tylko zmieniac date na poprawna i zapisywac klawiszem F10. Niestety po wyjsciu z biosa wszystkie ustawienia restartuja sie i dalej nie idzie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 do biosu moge wejsc klawiszem F2 ale nic mi to nie daje, bo nie jestem na tyle obeznany zeby sprawdzic czy ustawienia sa w porzadku Wejdź do biosu i załaduj ustawienia domyślne. Optimized Defaults czy cuś takiego. Na dole albo po prawe bedziesz miał opisany klawisz który przywraca takie ustawienia. Klawisz F9 - właśnie sprawdziłem. Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgadza sie, wczyralem ustawienia ale nadal to samo. Wydaje mi sie ze to moze byc wina baterii do biosa, z tego co czytalem niektorym pomoglo wyjecie jej na jakis czas, moze uda mi sie rozkrecic lapka i sprobowac. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Wydaje mi sie ze to moze byc wina baterii do biosa, z tego co czytalem niektorym pomoglo wyjecie jej na jakis czas, moze uda mi sie rozkrecic lapka i sprobowac. O ile bateria nie jest na stałe wmontowan w płyte głowną. Zrób inaczej. Wyłacz lapka. Wyjmij baterię, odłącz zasilacz. i wymontuj dysk. I bez dysku podepnij zasilacz i wejdź do biosu i spróbuj poustawiać wszystko i zapisać zmiany. A jak to nie da rady > wróć do serwisu i niech ci go uruchomią. łaski nie robią. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi