alien Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam. Właśnie sformatowałem dysk C i zastąpiłem Windowsa Xp, nowym Win7(64-bit). Nie czyściłem partycji D, ponieważ mam na niej ważne dane, dysku tak samo. Problem pojawił się kiedy podłączyłem dysk do laptopa znajomej. Avira pokazała wirusy - nie pamiętam dokładnie, ale chyba autorun.inf? Ale nie jestem pewien. Po podłączeniu tego samego dysku do komputera z nodem32 pojawiło się sporo powiadomień, nie byłem w stanie zapamiętać co to, ale znajdowało się sporo wirusów. Dysk F - to dysk przenośny. W załączniku logi. Dzięki z góry ! Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Sporządź jeszcze log z rootkit detectora - GMER lub w razie problemów z RootRepeal z tego samego linka. W związku z infekcją z urządzenia przenośnego wskazane jest też abyś przy podpiętym urządzeniu wykonał log z USBFix z opcji Listing Odnośnik do komentarza
alien Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 W załączniku gmer tutaj: http://wklej.org/id/409999/ UsbFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files $RECYCLE.BIN /alldrives RECYCLER /alldrives :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Wklej log z usuwania, który powinien się otworzyć w notatniku. Odnośnik do komentarza
alien Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Oto log: http://wklej.org/hash/185915613d6/ Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Wszystko wygląda dobrze. Drobnostki na koniec: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Użyj opcji Vaccinate z USBFix w celu nałożenia zabezpieczenia. Edytowane 1 Grudnia 2010 przez picasso 1.12.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi