marolos22 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Witam,Problem jaki ostatnio się pojawił w moim laptopie to Ograniczenie łączności z sieciami Wi-Fi oraz LAN. Oczywiście wykluczone zostały wszystkie problemy z IP, routerem etc. Problem tkwi głebiej - w systemie operacyjnymWindows 7 Home Premium 64 bita mianowicie:1. nie mogę włączyć usług: Dostawca grupy domowej, Zapora systemu Windows, - Komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się.2. nie mogę włączyć usługi: Klient DHCP - Komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 5: Odmowa dostępu.W Panelu Sterowania nie mogę włączyć:1. Zapory systemu Windows > Użyj ustawień zalecanych - Komunikat: Kod błędu: 0x8007042c2. Opuścić grupy domowej - Komunikat: Nie można usunąć komputera z grupy domowej.Jeżeli uruchomię Diagnostykę sieci systemu Windows pojawia się komunikat: Usługa Zasady diagnostyki nie jest uruchomiona. Jeżeli tę usługę chcę włączyć w services.msc to mam komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 5: Odmowa dostępu.Jeżeli opisałem problem zbyt pobieżnie - proszę o info. Natychmiast uzupełnię.W załączniku log z OTL i GMER. Liczę na Waszą pomoc. Z tego co się już naczytałem mam problem z tymi usługami i ich działaniem (co się powierdziło) i dopóki tego nie naprawię Internet nie zadziała. GMER.txt otl.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Temat przenoszę do działu Windows. Używałeś jakiś skrypt do OTL = co to było? Log z OTL niepełny brakuje pliku Extras (opcja "Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania"). Log z GMER zrobiony w nieprawidłowych warunkach (przy czynnym sterowniku SPTD emulacji napędów wirtualnych) Ale zostaw to już, gdyż: 1. nie mogę włączyć usług: Dostawca grupy domowej, Zapora systemu Windows, - Komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się.2. nie mogę włączyć usługi: Klient DHCP - Komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 5: Odmowa dostępu.Jeżeli uruchomię Diagnostykę sieci systemu Windows pojawia się komunikat: Usługa Zasady diagnostyki nie jest uruchomiona. Jeżeli tę usługę chcę włączyć w services.msc to mam komunikat: System nie może uruchomić usługi [...] na komputerze Komputer lokalny. Błąd 5: Odmowa dostępu. Niestety ale to sugeruje zresetowane wszystkie uprawnienia w gałęzi SYSTEM i wymienione usługi to ledwie minimalna widoczna dla Ciebie część afunkcyjna. Przykład: KLIK. Ten typ usterki jest okropnie rozległy i ręczna naprawa wymaga strasznie dużo czasu i zaparcia, by stworzyć plik resetujący przywracający oryginalne uprawnienia. Od razu pytanie:Czy posiadasz punkt Przywracania systemu do czasu sprzed wystąpienia prolemu? Jeśli tak, od razu użyj Przywracanie. To najszybsza droga by to załatwić.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi