CoUsT Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Cześć. Jeśli chodzi o FTP, to udało mi się skonfigurować serwer, ale mogę się łączyć z nim tylko poprzez adres IP, a chciałbym przez domenę. Dostęp do plików jest, przywileje przyznane tylko na jedno konto - Administratora wraz z hasłem. Jest jakiś poradnik jak skutecznie konfigurować/stawiać FTP na serwerze?Chcę też zrobić na serwerze VPN, prędkość ma 100Mb/s, a VPN mi się przyda, ale z tym całkowicie nie wiem jak. Niby skonfigurowałem go według jakiegoś poradnika w necie, ale jak chciałem połączyć urządzenie z tym serwerem, to cały czas było połączenie nieudane.Serwer stoi na Windows Server 2008 R2. Jak są napisane poradniki na fixitpc lub gdzieś w necie (oczywiście proszę o te sprawdzone) to bardzo, bardzo proszę, żebyście poświęcili temu trochę czasu na wysłanie mi linków. Sam znalazłem dosyć sporo, ale w większości czynności opisywane w poradniku nie były takie same jakie ja mogłem/miałem wykonywać. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 http://www.thomasmaurer.ch/2010/10/how-to-install-vpn-on-windows-server-2008-r2/ Odnośnik do komentarza
CoUsT Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dzięki, część zrobiłem ale... Jeśli chodzi o 7: "Allow access for users “Network Access Permission”. You can set that in de Dial-In Tab under the User Premission." Gdzie to mogę znaleźć? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 No "Administrator Properties" zakładka Dial-In Odnośnik do komentarza
CoUsT Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Widziałem to, ale jak dostać się do Administrator Properties? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Nie mam pojęcia bo sam tego nigdy nie instalowałem, logiczne mogłoby się wydawać że gdzieś w gałęzi Configuration, może trzeba kliknąć ppm na coś jak poniżej? Odnośnik do komentarza
CoUsT Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Niestety właśnie nic z tego, patrzyłem tutaj, w narzędziach admnistratora, a tam w zarządzaniu serwerem, komputerem i wszędzie wchodziłem w opcje (properties), ale każde okno wyglądało inaczej i nie było opcji podobnych do tych na screenie. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Poczytaj tu - http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/dd197487(v=ws.10).aspx W szczególności "Microsoft Management Console" co znaczy tyle co "Zarządzanie Komputerem". Odnośnik do komentarza
CoUsT Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 W ogóle nie mam czegoś takiego jak Local Users and Groups ani Active Directory Users and Computers. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 A w panelu sterowania nie ma czegoś przypadkiem co ma związek z serwerem? -Edycja- Czytaj tutaj ludzie pytają o to samo... Zacznij od posta z June 30, 2011 at 7:13 am Odnośnik do komentarza
CoUsT Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Mam coś takiego jak narzędzia administratora. Ale lista ta jest dosyć uboga w porównaniu do innych poradników (w niektórych piszą o wchodzeniu w rzeczy tutaj, których ja nie mam). http://i.imgur.com/ddffdYx.png Edit: Pytali gdzie znaleźć to i dostawali odpowiedź: w Active Directory Users and Computers. Problem taki, że ja tego nie posiadam bądź jest gdzieś ukryte, Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Popatrz - http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754217.aspx Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi