Ukash Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam. Wiem , wiem , nazwa..ale ciężko opisać problem w paru słowach. Sprawa jest tego typu. Niektóre gry nie mogą strawić naszych literek w nazwie konta użytkowania i przez to jest problem z ich uruchomieniem lub z zapisaniem stanu gry. Więc zrobiłem sobie pliki do rejestru zmieniające i przywracające właściwa ścieżkę do folderu dokumenty. Coś mi się chyba gdzieś przestawiło i system nie odświeża zmiany trzeba restartować explorera, to jest w menu start jest zmieniona/lub nie, nazwa która prowadzi do docelowego folderu - ścieżka również zależnie od nazwy - zmieniona lub nie. Nie będę tworzył nowego konta usera w systemie, a chcę to uprościć więc napisałem sobie coś takiego: @echo off CD "C:\Users\Łukasz\Pulpit" reg import "DokumentyZm.reg" taskkill /f /IM explorer.exe START explorer.exe @ECHO TUTAJ COŚ JEST NAPISANE I FAJNIE BY BYŁO JAKBY BYŁO NA CZERWONO CD /D G:\ CD G:\Ścieżka\do folderu\gry start "" /wait "gra.exe" pause CD /D C:\ CD "C:\Users\Łukasz\Pulpit" reg import "DokumentyOrg.reg" taskkill /f /IM explorer.exe START explorer.exe Problem jest taki że nie importuje mi pliku DokumentyOrg.reg, przy pierwszym wywala że nie można odnaleźć określonej ścieżki ale importuje a przy drugim wywala błąd otwarcia pliku-błąd na dysku lub systemu plików - nic takiego nie ma miejsca rzecz jasna, z palca importuje. Próbowałem różnej składni raz nie chciało importować, raz grę mi odpalało jako okno cmd, tak jak jest teraz w połowie działa. Próbowałem dodawać plik: regedit /s itp ale coś nie trybi. System Vista x32. Jakby co to może być w VBS. Z góry dzięki Nie aktualne i rozwiązane, chodziło o stronę kodową. Na początku pliku podałem: chcp 1250, natomiast kolor wywołałem powershellem: START explorer.exe CALL:ECHOGREEN "TUTAJ JEST COŚ NAPISANE ALE JEDNAK NA ZIELONO ;)" :ECHOGREEN %Windir%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\Powershell.exe write-host -foregroundcolor Green %1 CD /D G:\ Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi