netox Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam mam problem który obrazuje zamieszczony screen. Próbowałem wyłaczać ClearType w Windowsie oraz zmieniać jego ustawienia, sterowniki są najnowsze bo właśnie przeinstalowałem system. Miałem już ten problem kiedyś i jakoś sie uporałem z nim nie pamiętam tylko jak Zaznaczę te że w IE problemu nie dostrzegłem. Po kliknięciu lub zaznaczeniu tekstu problem znika. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zaznaczę te że w IE problemu nie dostrzegłem. Po kliknięciu lub zaznaczeniu tekstu problem znika. Wyczyść hostorię przeglądania. Ostatecznie zresetuj FF. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 netox, popatrz na posty #26 + #27 w tym temacie: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Problemem jest bodajże aktualizacja KB2670838 klik, po odinstalowaniu jej problem znika ale IE wraca do wersji 9. W przypadku kart AMD bo to chyba na nich jest problem, może pomóc również zmiana drugiej wartości w about:config, gfx.direct2d.disabled na true. Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Spróbuj tego: Uruchom konfigurację Firefoxa - w przeglądarce adres "about:config" (zaakceptuj informację o ryzyku utraty gwarancji). Przy pomocy paska "Szukaj" znajdź pozycję gfx.content.azure.enabled i ustaw na "false" Uruchom firefoxa ponownie i sprawdź czy pomogło. Jeżeli nie, to odszukaj teraz pozycję gfx.direct2d.disabled i przestaw na "true". To raczej na pewno pomoże i problem zniknie, ale będzie miało katastrofalny wpływ na wydajność Firefoxa. Plusem jest to, że potwierdzona zostanie wina sterowników, tak więc proponuję odinstalować sterowniki grafiki i zainstalować od nowa, w tej kolejności: 1. sterowniki chipsetu płyty głównej -koniecznie! 2. sterowniki karty graficznej 3. najwyższy dostępny dla tojego systemu DirectX I oczywiście sprawdzić czy można już przywrócić pierwotne ustawienia z about:config Odnośnik do komentarza
netox Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zastosowałem się do wszystkich waszych porad i widocznie problem zniknął (nie odinstalowałem tylko tej aktualizacji). Serdeczne dzięki za pomoc jak za rok zrobie reinstalkę to znów bede tego szukał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi