dstbinew Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witam, Kilka miesięcy temu uzyskałem pomoc dotyczącą tego samego problemu, z którym boryka się teraz koleżanka. Na komputerze wczoraj pojawił się wirus policjant z blokadą. Kiedy jednak komputer trafił w moje ręce, nie można było włączyc trybu awaryjnego ani awaryjnego z obsluga sieci, (po wlaczeniu awaryjnego odrazu nastepowalo wylogowywanie i restart systemu) tylko z lista polecen a normalne uruchomienie nie pokazywało blokady tylko biały ekran. Oczywiscie proba powrotu do punktu przywracania nie dala zadnego efektu ani inne defaultowe narzedzia windowsa. W menu F8 wylaczylem automatyczne resetowanie po bledzie i, ku mojemu zdziwieniu, komputer wlaczyl sie normalnie bez zadnej blokady (wlasnie z niego pisze). Wykonalem skany OTL a GMER sie wciaz skanuje. Widzialem na forum temat gdzie ktos pisal o samoistnym zdjeciu blokady ale bylo to poddane w watpliwosc, nie wiem czy po wylaczniu komputer znow wlaczy sie poprawnie. Dzięki za pomoc! EDIT: Po zakończeniu skanu gmer system sie scrashował - czarny ekran z niebieskiem komunikatem , powiazane to jest chyba z moim wylaczeniem automatycznego resetowania po bledzie? Extras.Txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Infekcja nie jest już czynna (brak wpisu startowego, tylko luźny plik na dysku pozostał). Za to należy wyczyścić system z adware. Akcja: 1. Na początek poprawne deinstalacje: - Przez Panel sterowania odinstaluj: Ask Toolbar, AVG Security Toolbar, BrowserProtect, Delta toolbar, Delta Chrome Toolbar, McAfee Security Scan Plus. - W Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 3. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Windows\SysWow64\Extensions C:\Windows\SysWow64\searchplugins C:\Users\Uzytkownik\AppData\Local\Google C:\Users\Uzytkownik\AppData\Roaming\skype.dat :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Edytowane 21 Lipca 2013 przez picasso 21.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi