Azeroth Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witam. Ostatnio znalazłem program, który zwiększa osiągi Karty Graficznej. Program jest przeznaczony do kart NVidia. Czy zwiększając osiągi istnieje możliwość spalenia karty graficznej? Mam laptopa, więc nie ma on wiatraka na kartę graficzną. Moja karta to: NVidia GeForce GT 240M. Program: http://www.evga.com/precision/ Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ten cudowny program, służy do przetaktowywania (overclockingu) karty graficznej. Polecam leturę - Wikipedia overclocking/przetaktowywanie , szczególnie rozbudowaną sekcję "problemy", tam znajdziesz odpowiedxi na swoje pytania. Podkręcanie jest dla ludzi, ale są karty w których kompletnie nie ma to sensu - i taką właśnie posiadasz. Podkręcanie grafiki w laptopie to dodatkowe proszenie się o kłopoty. W stacjonarnym komputerze techniczne ryzyko związane z przetaktowaniem jest niwelowane przez zastosowanie wysokiej klasy chłodzenia i zasilania. W laptopie nie masz możliwości niwelować ryzyka, bo chłodzenie jest symboliczne a konfigurowalność zasilania jest bliska zeru. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi