colonista Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam Jakiś czas temu pojawił mi się problem z google. Po wyszukaniu zadanego hasła i kliknięciu na link, przekierowywało mnie na "niewłaściwe" strony (reklamy itp). Dopiero po 3 krotnym klikaniu wstecz i na link przekierowywało na właściwą stronę. Dzisiaj pojawiła mi się jeszcze dodatkowo plansza "komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego", której w żaden sposób nie mogę ominąć. Tryb awaryjny też mi nie działa, więc wrzucam log z bootowalnej płytki: OTL.Txt Byłbym wdzięczny za pomoc i wskazówki jak sobie z tym poradzic. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Na czym polega niemożność wejścia w Tryb awaryjny i czy próbowałeś wszystkie typy (w tym Tryb awaryjny z Wierszem polecenia)? 1. Z poziomu OTLPE uruchom OTL i w sekcji Custom Scans/Fixes wklej: :OTL O4 - HKU\Krystian_ON_D..\Run: [] D:\Documents and Settings\Krystian\jucheck.exe (Advanced Micro Devices, Inc.) :Files D:\Documents and Settings\Krystian\*.exe D:\WINDOWS\System32\dswaveu.dll D:\WINDOWS\tasks\Kwafg.job :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Run Fix. 2. Zaloguj się normalnie do Windows. Przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj zbędny program Logitech Desktop Messenger. 3. Zrób nowe logi z OTL spod Windows (ma powstać też plik Extras) + GMER. Ten OTL w OTLPE jest zbyt stary. . Odnośnik do komentarza
colonista Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dziekuję, tablica z informacja o blokadzie zniknęła, można cokolwiek zrobić System awaryjny z wierszem poleceń, zawieszał się podczas ładowania na pierwszej linijce. Pozostałe tryby, restertowały komputer podczas ładowania (po ok 2 sek, od wybrania trybu. Logi z OTL spod Windows w załącznikach. Z GMER wrzuce jutro, bo dzisiaj nie bede juz mial dostepu do tego komputera, a widze, ze chwile to potrwa Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Na GMER czekam. Dotychczasowe zadania wykonane, ale wymagana drobna poprawka: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] :Services catchme Klik w Wykonaj skrypt. Tym razem nie będzie restartu. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). . Odnośnik do komentarza
colonista Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wzniki działania GMER: GMER.txt Log po wykonaniu powyższego skryptu: log.txt I najnowszy log z OTL: OTL2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Skrypt w ogóle nie wykonany. Zauważ co Ty wkleiłeś, tagi formatujące forum, tego nie ma być w skrypcie, tylko to co jest na szarym polu. Powtarzaj zadanie. Odnośnik do komentarza
colonista Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Faktycznie poprzednio wkradł sie błąd. Jeszcze raz: OTL3.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Teraz zadanie wykonane. Idziemy dalej: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Na wszelki wypadek zrób jeszcze skan w Malwarebytes Anti-Malware (przy pytaniu o typ wersji wybierz darmową bez rezydenta). Jeżeli coś zostanie wykryte, przedstaw raport. . Edytowane 9 Lipca 2013 przez picasso 9.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi