Hajasz Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. Nie wiedzieć dla czego ale przestał działać mikrofon w słuchawkach do skype. Pierwsze moje podejrzenie to, że mikrofon padł. Sprawdziłem na innym sprzęcie i działa. Ponownie podpiąłem do komputera i słuchawki działają a mikrofon nie. W menedżerze urządzeń żaden sterownik nie świeci się na żółto lub czerwono. Objaw jest taki, że jak we właściwościach dźwięki i urządzenia audio daje w zakładce głos nagrywanie dźwięku, testowanie sprzętu to pojawia się taki komunikat Ten sprzęt dźwiękowy nie może odtwarzać dźwięków. Płyta główna to Asus P5P800 SE Windows XP SP3 Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Start -> uruchom -> i wpisujesz sndvol32.exe. Zobacz czy nie masz wyciszonego. Pokaż screena z zakładki ustawienia audio. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 No takie rozwiązanie byłoby za proste. Może coś z kartą graficzną a konkretnie za złącze odpowiadające za mikrofon. Tylko nie wiem jak to sprawdzić. Sprawdziłem jeszcze directx i podczas testu dźwięków pomimo, że wszystkie były słyszalne i zatwierdzałem je TAK na końcu pojawił się komunikat: wystąpił błąd w kroku 10 (drugorzędny bufor):HRESULT = 0x80004005 (Błąd rodzajowy) Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Jeżeli nie masz wyciszonego to powinieneś usłyszeć swój głos w słuchawkach (bez uruchamiania jakichkolwiek aplikacji). Słyszysz? Wycisz go bo będzie przeszkadzało to w rozmowie przez skype. Poszperaj w SoundMAX'ie (szukaj ikony w trayu), nie mam tego softu to Ci nie pomogę, ale u mnie w realtek jest pokazane czy mikrofon jest w ogóle podłączony. wystąpił błąd w kroku 10 (drugorzędny bufor):HRESULT = 0x80004005 (Błąd rodzajowy)Bardziej obstawiałbym sterowniki. Idzie znaleźć że reinstalacja sterowników dźwięku eliminuje ten błąd o którym wspomniałeś (KLIK). Kto wie może problem z mikrofonem też ustąpi. Chodziło mi o screen z ustawień audio skypa. Mikrofon podpinasz do karty dźwiękowej, nie graficznej. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A gdzie je podłączasz? Panel tylny czy przedni? Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Problem rozwiązany. Ponownie odinstalowałem dźwięk. Zainstalowałem sterowniki z płyty dołączonej do płyty głównej. Uaktualniłem stery ze strony Asus i przeinstalowałem Directx. Mikrofon w słuchawkach działa a błąd w directx zniknął. Dzięki za wszelką pomoc. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi