luskamarcin Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witam. Mam problem z "Komenda Główna plocji". Cały czas widzę ten komunikat na laptopie. W trybie awaryjnym mogę korzystać tylko z wiersz poleceń. Zrobiłem logi OTL. Podsyłam w załączniku. Jakby ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\wiesiek\AppData\Roaming\skype.dat C:\Users\wiesiek\AppData\Roaming\skype.ini :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "bProtector Start Page"=- "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "bProtectorDefaultScope"=- "BrowserMngrDefaultScope"=- :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. System zostanie odblokowany. Loguj się normalnie, by przeprowadzić kolejne działania: 2. Odinstaluj adware: - Przez Panel sterowania odinstaluj: Claro Chrome Toolbar, Claro LTD toolbar, Deinstalator Strony V9, IB Updater 2.0.0.575, IB Updater Service, McAfee Security Scan Plus, tuto4pc_pl_7. - W Google Chrome: W Rozszerzeniach odinstaluj Claro Toolbar, IB Updater, IncrediBar for Chrome. W zarządzaniu wyszukiwarkami ustaw Google jako domyślną, po tym skasuj z listy Claro Search. - Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
luskamarcin Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. Dzięki za pomoc wszystko pomogło i komputer już działa. To jest Laptop mojego teścia na którym urzęduje siostra mojej żony w wieku 16 lat i stąd te wszystki toolbary. Podsyłam też logi. AdwCleanerS2.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Wszystko zrobione. Poprawki: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Services supt4pc_pl_1 PEVSystemStart :Files C:\Users\wiesiek\AppData\Local\tuto4pc_pl_1 :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Default_Page_URL"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] @="Bing" "URL"="http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC" "DisplayName"="@ieframe.dll,-12512" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{9DC4368C-C71E-4C96-9DB9-06C6E78CE9A0}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Google] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Wikipedia] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yahoo] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yandex] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). . Edytowane 9 Lipca 2013 przez picasso 9.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi