wolffiq Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam. Od paru dni mój komputer troche świruje. Zaczęło się od resetowania sterowników karty graficznej (ekran gasł, po chwili się ponownie włączał i wyskakiwał monit o crashu sterowników), czasami przestawał odpowiadać. Antywirus + ad-malware usunął wirusa, lecz wydaje mi się że tylko częściowo. Następnie przeskanowałem komputer combofix'em który także usunął troche syfu. Problem ustał ale tylko chwilowo. Prosiłbym o sprawdzenie aktualnych logów które znajdują się w załącznikach.Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc Pozdrawiam Wolffiq ComboFix.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sugerujesz konkretny kierunek (infekcja), a temat zakładasz w dziale Windows a nie diagnostyki infekcji. To zresztą i tak już nieistotne, bo temat i tak zostaje na razie w dziale Windows tylko pod zmienionym tytułem bardziej dopasowanym do problemu. Nie ma tu oznak infekcji i wątpliwe, by infekcja miała wpływ na problem zasadniczy. Na temat używania ComboFix: KLIK. W podanym logu nic szczególnego, jeden plik fałszywego antywirusa usunięty. Dostarczony tu log nie jest jednak pierwszym. Jak wariat męczyłeś system conajmniej podwójnym przebiegiem: Czas ukończenia: 2013-06-05 15:54:14 ComboFix-quarantined-files.txt 2013-06-05 13:54 ComboFix2.txt 2013-06-03 21:05 Proszę o log z pierwszego uruchomienia, jest w katalogu C:\Qoobox. Po jego prezentacji odinstaluj ComboFix w poprawny sposób. Poprzednio uruchamiany ze ścieżki C:\Users\Pyjter\AppData\Local\Opera\Opera\temporary_downloads, nie wiadomo czy ona nadal istnieje. Klawisz z flagą Windows + R i w polu Uruchom wklej komendę: "C:\Users\Pyjter\AppData\Local\Opera\Opera\temporary_downloads\ComboFix.exe" /uninstall Dodatkowe uwagi: - Przez SHIFT+DEL skasuj folder adware C:\Users\Pyjter\AppData\Roaming\OpenCandy - Odinstaluj Splashtop Connect for Firefox, Splashtop Connect IE. Powody: KLIK. - Ogranicz liczbę antywirusów, bo aktualnie katujesz system podwójnym: Ad-aware + G Data InternetSecurity 2014. Jeden z nich do deinstalacji. Zaczęło się od resetowania sterowników karty graficznej (ekran gasł, po chwili się ponownie włączał i wyskakiwał monit o crashu sterowników), czasami przestawał odpowiadać. To nie wygląda na problem infekcji, tylko na para-sprzętowy. I szukaj przyczyny albo w sterownikach graficznych, albo w karcie graficznej. Więcej tu nie da się powiedzieć, nie ma danych o sprzęcie. . Odnośnik do komentarza
wolffiq Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sugerujesz konkretny kierunek (infekcja), a temat zakładasz w dziale Windows a nie diagnostyki infekcji. To zresztą i tak już nieistotne, bo temat i tak zostaje na razie w dziale Przepraszam mój błąd. Poprawie się następny razem . Przy okazji dziękuje za tak szybką odpowiedź. Nie ma tu oznak infekcji i wątpliwe, by infekcja miała wpływ na problem zasadniczy. Na temat używania ComboFix: KLIK. W podanym logu nic szczególnego, jeden plik fałszywego antywirusa usunięty. Dostarczony tu log nie jest jednak pierwszym. Jak wariat męczyłeś system conajmniej podwójnym przebiegiem: Czas ukończenia: 2013-06-05 15:54:14 ComboFix-quarantined-files.txt 2013-06-05 13:54 ComboFix2.txt 2013-06-03 21:05 Proszę o log z pierwszego uruchomienia, jest w katalogu C:\Qoobox. Folder takowy nie istnieje. Chyba usunął się w czasie dezinstalacji. Pamiętam, że wywalił on kilka plików znajdujących się w C:\Users\Pyjter\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Desktop.exe To nie wygląda na problem infekcji, tylko na para-sprzętowy. I szukaj przyczyny albo w sterownikach graficznych, albo w karcie graficznej. Więcej tu nie da się powiedzieć, nie ma danych o sprzęcie. Sterowniki wydają się być okey. Na pewno problem leży po stronie software'owej (karta na 100% sprawna, napięcia okey) G data usunął pik Desktop.exe znajdujący się w \AppData\Roaming po czym ten problem ustąpił. Po chwili nie mogłem odpalić żadnego program ani dostać się do managera zadań ( w prawym dolnym rodu wyskakiwał monit o błędzie "nie można uruchomić procesu"). Udało mi się odpalić combofix'a, który wywalił plik widniejący w logu. Po restarcie kompa wszystko wróciło do normy i na razie jest wszystko w porządku Wszystkie sugerowane przez Ciebie czynności są już wykonane. Na razie komputer pracuje stabilnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi