reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Witam mój komputer toAthlon 64 x2 5200 2.71ghz geforce 9600gt 4gb ram kingston ddr2 800mhz. Mój problem jest taki że komputer od jakiegoś miesiąca-2 tygodni chodzi hmm jakby to powiedzieć. TRAGICZNIE. Po instalacji win 7 było ok chodził jak błyskawica trochę później się to zmieniło teraz wszystko się długo włącza przy odpaleniu większej liczby programów ciągle się zacina. Po około 5 godzinach pobierania jakiejkolwiek gry,programu np allods online komputer zwalnia że nawet napisanie do kolegi na skype jest dużym problemem ,po restarcie wszystko wraca do normy i komputer się zachowuje w miarę ok. Skanuje jeszcze dodatkowo w tym momencie dysk hdtune leci już 3 pasek i jak narazie wszystko zielone ,oby tak dalej . PS:Dodam że dysk L to ramdysk pozwoliłem sobie utworzyć 500mb ramdysku i ustawić na nim pliki stronicowe. Wiem niektórzy powiedzą że błędne koło jednak np taki minecraft gdy grałem i wyłączyłem pliki stronicowe na dysku to mnie powiadamiał że za mało ramu , a następnie magicznie wyłączał grę.(ale na dysku pliki stronicowe też włączyłem ,zarządzane przez system) OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dla mnie pierwszy do odstrzału ESET. Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A jaki inny antivirus polecasz ? Ponad pół testu hdtune już mam i narazie wszystko zielone zostały bodajże 15 paski. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A jaki inny antivirus polecasz ? Tym się zajmiemy na końcu. Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Ok dysk czysty . Lżej na sercu bo cały czas jego za to obwiniałem i na szczęście się myliłem . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A co z ESETEM? Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Zaraz odinstaluje.Ok antivirus odinstalowany czekam na kolejne instrukcje, jakby co mnie nie będzie parę godzin ,ponieważ u mnie burza. YYY będą kolejne instrukcje co robić ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 YYY będą kolejne instrukcje co robić ? Mozliwe że będą. Trzeba się zastanowić , przemyśleć, obiad zjeść Sypie błedami w Dzienniku zdarzeń Error - 2013-05-30 02:26:58 | Computer Name = Reshi-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7026 Description = Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego: AmdTools rxvstor Odinstaluj te stery , wrzuciłeś je niedawno do systemu [2013-05-19 10:28:23 | 000,151,872 | ---- | C] (Romex Software) -- C:\Windows\SysNative\drivers\rxvstor.sys [2013-05-19 10:28:23 | 000,037,312 | ---- | C] (Romex Software) -- C:\Windows\SysNative\drivers\rxvbus.sys Dodatkowo do usunięcia z powodu błedów Error - 2013-05-30 02:26:41 | Computer Name = Reshi-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7000 Description = Nie można uruchomić usługi atksgt z powodu następującego błędu: %%577 Error - 2013-05-30 02:26:42 | Computer Name = Reshi-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7000 Description = Nie można uruchomić usługi lirsgt z powodu następującego błędu: %%577 skorzystaj z tego tematu https://www.fixitpc.pl/topic/5769-powolny-rozruch-i-dzialanie-windows-7/ Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 yyy te stery to od ramdisk , czyli z ramdisk lipa ? Usuwaniem zajmę się po partyjce w lol'a . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 yyy te stery to od ramdisk , czyli z ramdisk lipa ? No wychodzi że tak. Po co tworzyć ramdisk skoro masz 4gb ramu? Dla gier to wystarczy. Tym bardziej że sam mówisz Po instalacji win 7 było ok chodził jak błyskawica trochę później się to zmieniło teraz wszystko się długo włącza przy odpaleniu większej liczby programów ciągle się zacina. Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 No dobra to zobaczę teraz jak to chodzi po usunięciu paru badziewi trzeba zrobić jazdę próbną ,czyli wydusić z kompa tyle ile się da xD. A no i jeszcze coś przydał by się jakiś antivirus.Może malvare bytes ? Czy jak to się tam pisze, i bym sobie skanował . Ogólnie eset mi strasznie długo skanował przeskanowanie całego dysku zajmowało mu jakieś 6 godzin lub więcej.Są programy które szybciej skanują ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 No dobra to zobaczę teraz jak to chodzi po usunięciu paru badziewi trzeba zrobić jazdę próbną ,czyli wydusić z kompa tyle ile się da xD. Podejdź delikatnie do sprawy. Nie wyciskaj z niego siudmych potów. Przy tak ustawionym pliku wymiany powinno być dobrze. Najwyżej dalej bedziemy myśleć. 4,00 Gb Total Physical Memory | 1,76 Gb Available Physical Memory | 44,07% Memory free 8,48 Gb Paging File | 5,54 Gb Available in Paging File | 65,34% Paging File free Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Był mały teścik no nie jakiś straszny no ale jakiś był no i komputer zdał jazdę próbną . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 i komputer zdał jazdę próbną . No to spokojnie pociągnij dalej. Jak bedzie dobrze, zainstaluj ESET. Bo chyba, podkreślam chyba nie on tu mieszał. Odnośnik do komentarza
reshi Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 No dobra wydajność wydajnością ale mam inny problem zdarzyło mi się to już 2-3 razy i dzisiaj był no następny xD , wcześniej to olewałem ale tak być nie może xD.No więc wygląda to tak gram sobie spokojnie(najczęściej przy graniu to się dzieje) i pewnym momencie komputer się zcina z głośnikach/słuchawkach słychać takie brzęczenie na bluescreen pisze coś o nowym sprzęcie sterownikach ,i żeby coś w biosie sprawdzić. Ten bluescreen dzieje się tak hmm raz na 3-7 dni , czasem rzadziej czasem częściej.Dodatkowo po włączeniu komputer (po bluescreen)przez pewien moment nie może znaleźć internetu , skype się nie uruchamia. Coś mi się zdaje że ja coś rozwaliłem sobie w tym win 7 i trzeba by formata zrobić. Dodam że przed chwilą wszedłem w "informacje wydajności i narzędzia" i komputer wykrył jakiś nowy sprzęt . Ciekawe co on tam znalazł może powietrze xD. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi