Tin Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam, mam problem mniej więcej taki jak tutaj: https://www.fixitpc.pl/topic/7112-v9-nie-moge-usunac/ Na początku wykonałam skan adwcleaner, co nie pomogło, zrobiłam skan OTL(załączam logi) wykonałam skrypt z tego tematu, też nie pomogło (również załączam logi - te z numerkiem 2). Szczerze te pliki nic mi nie mówią i tutaj pojawia się problem, z którym mam nadzieję ktoś mi pomoże i powie mi co mam z tym w ogóle zrobić Extras.Txt OTL.Txt Extras2.Txt OTL2.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 W Twoich raportach nie ma żadnych śladów adware v9. Na początku wykonałam skan adwcleaner, co nie pomogło, zrobiłam skan OTL(załączam logi)wykonałam skrypt z tego tematu, też nie pomogło (również załączam logi - te z numerkiem 2). Proszę:- Sprecyzować w której przeglądarce jest problem i podczas jakich operacji (strona startowa / nowa karta / wyszukiwarka).- Podać log utworzony na dysku C przez AdwCleaner podczas usuwania. Należy sprawdzić co robił.- Nigdy nie wykonywać skryptów przeznaczonych dla cudzych przypadków. To skrypty unikatowe. Kompletny brak zgodności: ani takich wpisów v9 w Twoim systemie nie było (tylko sobie zaszkodziłeś zerując już poprawne wpisy IE), ani skrypt nie adresował tylko v9 (jeszcze inne rzeczy i to w ścieżkach nieistniejących w Twoim systemie). . Odnośnik do komentarza
Tin Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Firefox, Chrome. Na startowej już nie ma, wyłączyłam w opcjach, później włączało się po kliknięciu na przycisk strony startowej, to wyłączyłam tak: prawy na skrót, i kasowanie w okienku element docelowy zostawiłam "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" i analogicznie w firefoxie, bo gdzieś znalazłam, że tak się da. Teraz zostało tylko jak zamykam i otwieram przeglądarkę od nowa otwierają mi się zamknięte karty plus V9, chociaż jej tam nie było. I jak w pasku wpisuje 'V9 ' to automatycznie przełącza mi z wyszukiwarki google na V9 właśnie (to też pewnie da się doraźnie w opcjach przeglądarki wyłączyć, ale chciałabym się tego pozbyć całkiem). O logu zapomniałam, już naprawiam błąd. Ups... Mam nadzieję, że nic bardziej nie zepsułam 1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Podajesz mi zły log, z wynikami przetwarzania skryptu OTL. To log bezużyteczny, przecież ja wiem co zrobił skrypt widząc sam skrypt zadany w innym temacie (nic nie pasuje = nic prawidłowo nie wykonane). Ja proszę o log z AdwCleaner, program go utworzył na C. . Edytowane 2 Lipca 2013 przez picasso 2.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi