b3tomek Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 witam, jestem w niemczech właściciel udostepnił internet Wi fii, ale strasznie sie wolno ładują strony, a jak chce obejrzec film online to najpierw musze 1, h czekac az sie zalduje. a jak sciagam jakies pliki to ciagnie 135 - 160 kb/s czyli łacze 1MB, i powinno normalnie chodzic w polsce mam na tym lapie tez z rautera i chodzi normalnie a tu strony laduja sie gorzej jak przy modemie !! co mozę tak mulić ? sprawdzalem IE i firefox to samo pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Pierwszy strzał: firewall na routerze i filtrowanie Javy, ActiveX, Cookies itd. - wyłączyć. I standardowo: Wejdź w Wiersz polecenia (Uruchom: cmd) i użyj komend: netsh int ip reset reset.log netsh winsock reset ipconfig /flushdns Potem restart komputera. --------------------------------------------------- Potem jeszcze raz wejdź w CMD i wpisz: ipconfig /all > C:\cmd_log.txt && ping fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && tracert fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && netstat -a -n >> C:\cmd_log.txt Po zakończeniu wklej do posta zawartość pliku C:\cmd_log.txt (możesz go dodać w załączniku). Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Muli w czasie jak korzystasz z P2P? To się nie dziw. Zobacz czy idzie takie coś: ping wp.pl -l 1464 Jeśli ping jest duży, ale idzie - możemy wykluczyć, że to wina MTU. Wklej tutaj jeszcze wynik polecenia: tracert wp.pl Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 zrobię to jutro po pracy bo dzis mi sie cały film zaladował, chcę obejrzeć i musze iść spać. jutro wkleje logi. w jednym kacie jak jest laptop to wydaje sie jak by szybciej chodził moze pod nim jest router ale przeciez powienien miec spory zasieg... ps.filmy online a nie po przez p2p pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 wpisałem do co doradziles, i fakt pomoglo lepiej sie wyswitlaja. Ale wydaje mi sie ze jeszcze mogly by szybcie sie wyświetlać przy takim łączu. jak wpisze tą wiązanke: ipconfig /all > C:\cmd_log.txt && ping fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && tracert fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && netstat -a -n >> C:\cmd_log.txt to nic sie nie dzieje zaden log nie wyskakuje? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Wiem, ale miałeś wejść na dysk C:\ i tam poszukać pliku cmd_log.txt. To właśnie ten plik. Właściwie to zapomniałem o dwóch znakach, powinno być tak: ipconfig /all > C:\cmd_log.txt && ping fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && tracert fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && netstat -a -n -b >> C:\cmd_log.txt Jeśli chcesz, by Ci się log sam otworzył to: ipconfig /all > C:\cmd_log.txt && ping fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && tracert fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && netstat -a -n -b >> C:\cmd_log.txt && NOTEPAD "C:\cmd_log.txt" Ale to chyba bez znaczenia Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 załaczyłem ten plik, ale chyba cos nie pszło ... cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 No jest błąd, ale u mnie to działa i wiem, że ma działać. Zrobimy inaczej: Pobierz: http://www.speedyshare.com/files/24911137/cmd_log.exe Odpal. Podaj jeszcze raz plik C:\cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 zrobione, teraz poszlo cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 To jeszcze otwórz Wiersz poleceń (uruchom: cmd) i wpisz: ping wp.pl -l 1464 -f Wejdź na http://speedtest.pl i podaj wyniki testu szybkości łącza (w czasie testu nie korzystaj z Internetu). Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 tego co widze to ping jest straszny ?! czasami w zależności od tego gdzie jest laptop to lepiej strony chodzą, najlepiej by było puscic po prze kabel chyba ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 najlepiej by było puscic po prze kabel chyba ? Dokładnie. Wszystko zależy od jakości połączenia. Najlepsze jest oczywiście po kablu, o ile jest on sprawny. Jakość Wi-Fi możesz sprawdzić programem InSSIDer, zakładka 2,4 GHz Channels. Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 program juz nic nie da ping jest zajebiscie wysoki i dlateo cos moze router nie tak , stary czy co nie wiem nie widziałem go naswet jeszcze bo jest na dole u własciciela chaty. moze kupie gdzieś kabelek i spróbujemy. bo z tym to juz niec sie nie da zrobić ? widzisz coś wiecej w tym teście istotnego ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Hmm... Ping denny, to fakt, natomiast to, co było w logu, o który Cię na początku prosiłem jest ok. Download by się pokrywał, według tego masz 174 KB/s. Dziwi natomiast niska prędkość wysyłania danych, co może także powodować spowalnianie połączenia (komunikacja odbywa się w obie strony, chociaż więcej danych pobieramy niż wysyłamy, stąd asymetryczne łącza). "Złota proporcja" to dla mnie około 8:1 (download:upload), chociaż mogą być od tego odstępstwa, w zależności, jak kto korzysta z Internetu, to co podałem jest dostosowane do zwykłego przeglądania stron WWW. Co z tym InSSIDerem? Albo chociaż powiedz, ile masz w Windowsie kreseczek w jakości połączenia, chociaż nie jest to miarodajny pomiar. Odnośnik do komentarza
b3tomek Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 połaczeni na kreski - 5 czyli max (teraz mam 3 leze na lozku) co downloadu to mam ponad 220 czasami jak gdzies wezme w inne miejsce kompa. programu jeszcze nie instalowalem zrobie to jutro, cos jest nie tak z tym polaczeniem bo jak sam zauwazyles wczsniej pin byl dobry, a jak rozilep test tym programem to juz nie. jedyne rozwiazanie kabelek, zobacze co na to wlasciciel... jutro opisz co pokazuje ten program Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) A w tym czasie ktoś inny nie korzysta z tego samego połączenia i nie zapycha łącza, co może też na pingi wpływać? Router sobie z tym spokojnie poradzi, ale nie wiem, jaka jest przepustowość usługi. Kresek starczy, ale jak mówię: to nie jest miarodajne i nie dałbym sobie ręki uciąć za te dane. // EDIT 1 luty 2011 Dla innych czytających: Można sprawdzić oprogramowanie na kompie, w szczególności pakiety Internet Security itd. Polecam zrobienie logów OTL-em. Edytowane 1 Lutego 2011 przez DawidS28 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi