gorg301 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Mam problem z instalacją sterownika do kamerki internetowej z wbudowanym mikrofonem w menadżerze urządzeń: -kontrolerach dzwięku,wideo i gier.Jedynie z płyty instalacyjnej mam zainstalową kamerkę w urządzeniach do obrazowania i nie mogę wykorzystać wbudowanego mikrofonu /korzystam z zewnętrznego/ .Przedtem nie było tego problemu - wszystko działało.Komunikat kreatora : VF0350 Live!CamVideo IM występująca w tym pliku INF sekcja instalacji jest nieprawidłowa.Próbowałem na dwóch kamerkach podobnych z tym samym skutkiem, na starszych i nowszych sterownikach i pakietach instalacyjnych tego producenta/prócz płytki/.W logu addition.txt code 28.Moja prośba o podpowiedz. OTL.Txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jak instalowałeś kamerkę i sterowniki. Opisz dokładnie kolejność. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Kamerka instalowana była ok.5 lat temu i wszystko działało normalnie.Problem wystąpił po tym jak Skypa przejął Microsoft.Myślałem,że się zepsuła ale po przetestestowaniu innych kamer jak w podanym temacie występuje ten sam problem.Odinstalowałem i na nowo instalowałem krok po kroku jak na płycie instalacyjnej /parę razy/.Płyta instalacyjna sama instaluje sterowniki i inne składniki/jeśli pokazuje żeby podłączyć kamerkę to wtedy dopiero podłączam.Skutek ten sam. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 jeszcze parę danych: załączam fotkę to co jest na płytce instalacyjnej plus stronka do producenta creative,z której próbowałem wszystko tzn po instalacji kamerki próbowałem instalować ściągnięte sterowniki w kontrolerach Tu:http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=218&subCatID=846&prodID=16733&prodName=Live!%20Cam%20Video%20IM%20%28VF0350%29&subCatName=Live!%20Cam%20Series&CatName=Kamery+internetowe&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_16733,VARSET=CategoryID:218 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A nie jest to problem skaypa? Problem wystąpił po tym jak Skypa przejął Microsoft Sciagnij starszą wersje i testuj. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Próbowałem na starszej wesji i było to samo.W Skypie jak zgłaszam problem to grzecznie ,za rączkę prowadzą na stronę na zakupy kamer internetowych zaczynających się od cen bodajże 300zł.Patrzyłem na różnych forach i są problemy podobne ale brak konkretnych rozwiązań.Wszystko sprowadza się do tego co już wykonywałem.Na razie temat zostawiam otwarty i będę coś sam też "kombinował". Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A próbowałeś w menadżerze urządzeń dać tam gdzie masz wykrzyknik prawym-->aktualizuj oprogramowanie sterownika--->przeglądaj komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika--->wybrać płytkę cd ze sterownikami? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 a może kamerkę szlag trafił? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Szlag może i trafił pies wie. Ja ze swojej strony proponowałbym sterowniki kamerki odinstalować w menadżerze urządzeń. Pobrać najnowsze stery stąd zainstalować i patrzeć co się będzie działo. Ewentualnie pozostaje testowanie kamery na innym komputerze.. Jak nie zadziała to "szlag ją trafił" Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jeszcze inny pomysł to Opcje Skype ale wątpię bo w MU brak (błąd) sterowników. Czy po instalacji masz jakiś soft do obsługi kamerki? W katalogu przynajmniej coś jest. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam i przepraszam,że nie udzielałem odpowiedzi ale przed chwilą technik z UPC wymienił mi uszkodzony modem.Postaram się odpowiedzieć.1/.do veswanniek: tak próbowałem przez kreatora/ten sam komunikat-występująca w tym pliku INF sekcja instalacji jest nieprawidłowa/.Do Aux :własnie po odinstalowaniu testowałem aplikacje i sterowniki z tej stronki.Do wiesław531: nie mam ,a obsługa sprowadza sie do instalacji aplikacji i sterowników,a z płyty cd w trakcie instalacji animacja pokazuje kiedy podłączyć kamerę do usb.Belfegor: kamerka sprawdzona na innym komputerze.I tak jak w temacie testowałem inne podobne kamerki creative o innym numerze ale są do nich te same sterowniki i aplikacje - skutek ten sam.Jeszcze raz przetestuję wszystkie opcje instalacji/płyta cd + strona producenta/.Jak to wykonam to napiszę.Dzięki wszystkim za zainteresowanie,a tematu narazie nie zamykam.Jeśli będzie coś nie tak to pozostaje albo mikrofon przy ustach ,albo nowa kamerka.Narazie. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam ponownie.Mój upór w tym temacie został nagrodzony działaniem mikrofonu w kamerce .Przyczyna dosyć błacha ale bardzo istotna!Sterownik ściągniety wraz z aplikacją ze strony producenta działa tylko w urządzeniach do obrazowania."Przeczesałem" swój komputer i natrafiłem na back-up sterowników z programu Driver Genius co zaowocowało skutkiem jak wyżej.Wniosek dla mnie i porada dla zainteresowanych nasuwa się jedna: przed wprowadzeniem zmian robić back-up Dzięki zainteresowanym moim problemem.W związku z tym temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza
gorg301 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi